Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/11/2012

Εκεί που τελειώνουν οι «κόκκινες» γραμμές τους - άρθρο της Μαίρης Διακάκη βουλευτού Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Είναι πραγματικά ντροπή για το ελληνικό κοινοβούλιο η αντιμετώπιση του μέλλοντος του Ελληνικού λαού, με τρόπο πραξικοπηματικό και απαράδεκτο, αλλά που όμως, επιβάλλεται στην συγκυβέρνηση από αυτούς για τους οποίους επιτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Κατατέθηκε ένα νομοσχέδιο που περιέχει τέτοιες αλλαγές στην δημόσια ζωή, τέτοιες ανατροπές στην ελληνική κοινωνία, με τις γνωστές «διαδικασίες του κατεπείγοντος», λες και πρόκειται για βιαστικές λεπτομέρειες ενός νόμου που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα.

Είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν πρόλαβε ούτε να μελετήσει αλλά ούτε καλά καλά να διαβάσει αυτό το ανήκουστο νομοσχέδιο που αποφασίζει για την εφεξής τύχη της χώρας και των πολιτών της. Ξέρουμε καλά ότι αυτή η διαδικασία τους βόλευε, προκειμένου να περάσουν σε ένα άρθρο όσα τους διέταξαν και όσα απαιτούν από μας οι δυνάστες της Ελλάδας.

Ο εμπαιγμός είναι φανερός. Η βιασύνη τους απερίγραπτη. Οι βουλευτές τους εγκλωβισμένοι, προσπαθούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους για ένα δίκιο που δεν έχουν, με βαρύγδουπους λόγους που το μόνο που καταφέρνουν με αυτούς είναι να δηλώσουν την άνευ όρων υποταγή στις εντολές της τρικοματικής κυβέρνησης και κατʼ επέκτασιν στις εντολές της Τρόικα, γιατί από τον τόμο των 700 τόσων σελίδων, ούτε καν τις επικεφαλίδες έχουν διαβάσει. Η πράξη αυτή είναι ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης είστε υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι σʼ αυτόν τον καθημαγμένο  λαό που αυτές τις μέρες απογοητευμένος, απελπισμένος και αγανακτισμένος διαδηλώνει και ενίσταται σε όλη την Ελλάδα! Δεν κατέβηκε στους δρόμους για να δείξει στους «λαοπρόβλητους ηγέτες» του την αγάπη του!!!!

Διαφωνεί με την πολιτική, τις πρακτικές και την υπακοή της κυβέρνησης σας σε ξένα συμφέροντα εις βάρος της ζωής τους, της εργασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το «αίσθημα ευθύνης» που τόσες φορές έχετε επικαλεστεί, δεν αφορά την ευθύνη σας απέναντι στην κοινωνία παρά μονάχα την ευθύνη σας στους δανειστές και τις απαιτήσεις τους.

Δεν είναι γενναιότητα, όπως διατυμπανίζετε να παραδίδετε τη χώρα άνευ όρων και ασυζητητί στα χέρια της Τρόικα. Ανάλγητοι όντες, εκουσίως και ακουσίως, στέλνετε την κοινωνία στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Καταλήξατε σε αυτά τα μέτρα, σε βάρος του λαού,  χωρίς να εξετάσετε αν υπάρχουν άλλοι τρόποι λιγότερο επώδυνοι να βρείτε λύσεις στο πρόβλημα γιατί σας διευκόλυνε να απευθυνθείτε στον «λογιστικά» εύκολο στόχο: τους εργαζόμενους! Ποια κοινωνική ομάδα να πρωτοαναφερθεί, από τους αγρότες που τους εξαθλιώνετε και ακυρώνετε στην ουσία τους κόπους τους, ερημώνοντας την ύπαιθρο, και τους νέους, την ελπίδα της χώρας, που απελπισμένοι αγωνιούν για το μέλλον που εσείς τους στερείτε, μέχρι τους ένστολους που τους περικόπτετε ακόμα και τα βασικά προς το ζην, οδηγώντας τους στην απόγνωση.

Ξεπουλάτε την δημόσια περιουσία μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και αυτό το ονομάζετε «αξιοποίηση»!! Αδιαφορείτε για την κατάσταση της ελληνικής οικογένειας σήμερα και ανάγετε το μέλλον με αριθμούς και εκατοστιαίες συστάσεις! Πίσω όμως από τους αριθμούς αυτούς και τα γινόμενα που πρέπει να φτάσετε, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των «εταίρων», κρύβονται άνθρωποι! Με όνειρα, προσδοκίες και λαχτάρα για ένα καλύτερο μέλλον! Αυτούς οφείλετε να πάρετε υπ΄όψιν σας πρώτα από όλα γιατί αυτούς θα έπρεπε να υπηρετείτε και όχι τους δανειστές!

Κι εσείς, όλα αυτά τα αντιπαρέρχεστε και τα διαγράφετε! Εξωθείτε στα άκρα και οδηγείτε στον εξευτελισμό και την φτωχοποίηση, χωρίς έλεος, την ελληνική οικογένεια, τους νέους, την ελληνική κοινωνία ολόκληρη, προκειμένου να δώσετε διαπιστευτήρια υποταγής και υποτέλειας σε δυνάστες !

Δεν έχετε καμία απολύτως διάθεση, ούτε για εξυγίανση, ούτε για ανάπτυξη ούτε για ευημερία! Το μόνο που θέλετε είναι να ξεπουλήσετε την Ελλάδα κατ΄εντολήν και καθ΄υπόδειξιν όσων επιβουλεύονται τη χώρα και το μέλλον της.

Δεν μπορώ να αναφερθώ σε παραγράφους, υποπαραγράφους και περιπτώσεις αυτού του εκτρώματος που φέρνετε προς ψήφιση, δεν έχει κανένα νόημα αφού εξ αρχής είναι απορριπτέο ως έχει γιατί το μόνο που ζητά είναι περαιτέρω θυσίες για τον Ελληνικό λαό και μάλιστα χωρίς αντίκρισμα!

Ασκείτε μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατία και εκφοβισμό λέγοντας ότι αν δεν πάρουμε τη δόση θα χρεοκοπήσουμε! Ξέρετε όμως καλά ότι αυτή η δόση δεν έχει καμιά σχέση ούτε με τους Έλληνες ούτε με την βελτίωση της ζωής τους. Δεν έχει να κάνει με την ζωή και την καθημερινότητα τους. Ούτε με μισθούς, ούτε με συντάξεις! Έχει να κάνει με το χρέος και την αποπληρωμή του, όπερ μεθερμηνευόμενον : ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!! Άρα; Προς τι η αγωνία σας; Απλά: η εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας!

Πριν μέρες, ο πρωθυπουργός με χαρά και μέσα σε άλλα, επικαλέστηκε τον Ελύτη στη ρήση : αν διαλυθεί η Ελλάδα (πράγμα που ο ίδιος επιχειρεί) μ΄ ένα αμπέλι, μια ελιά κι ένα καράβι, την ξαναφτιάχνεις!

Έχω να του πω ότι τα αμπέλια τα ξεράνατε, τις ελιές τις μαράνατε και τα καράβια τα βουλιάξατε! Με όλα αυτά που θέλετε να εφαρμόσετε ένα είναι σίγουρο: την Ελλάδα θα την διαλύσετε!