Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/07/2000

Για μια χρονιά ακόμα οι καταστροφικές φωτιές δείχνουν την ανικανότητα του κράτους να σχεδιάσει την πρόληψη και τον περιορισμό των καταστροφών

Για μια χρονιά ακόμα οι καταστροφικές φωτιές δείχνουν την ανικανότητα του κράτους να σχεδιάσει την πρόληψη και τον περιορισμό των καταστροφών.
Οι παρατεταμένες και εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας αφανίζουν τον δασικό μας πλούτο, απειλούν ζωές και καταστρέφουν περιουσίες.

Ο ΣΥΝ εκφράζει την αλληλεγγύη του σε όσους πλήττονται, καθώς και σε όσους μάχονται σώμα με σώμα για να σβήσουν τις πυρκαγιές και θέτει τις δυνάμεις του σε τοπικό και επιστημονικό επίπεδο στη διάθεση των αρμοδίων αρχών.

Αυτήν την ώρα προέχει ο έλεγχος και η κατάσβεση των πυρκαγιών, καθώς και η άμεση και αμέριστη κρατική στήριξη των πληγέντων. Αμέσως μετά, ωστόσο η κυβέρνηση οφείλει να ανοίξει με ευθύνη, αυτοκριτικό πνεύμα και αυστηρότητα και το κεφάλαιο του αναλυτικού απολογισμού του ελέγχου και των ευθυνών, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί σοβαρά ελλείμματα έγκαιρου σχεδιασμού και συντονισμού, όπως και υποδομής ιδιαίτερα σε επίγεια μέσα και αντιπυρικές ζώνες.

Το μέγεθος της καταστροφής επιβάλλει, μόλις σβήσουν οι φλόγες, να ανοίξει με κυβερνητική πρωτοβουλία και χωρίς συγκαλύψεις ή εξωραϊσμούς το κεφάλαιο του ελέγχου και των ευθυνών, προκειμένου να γίνουμε επιτέλους Προμηθείς και όχι Επιμηθείς.

To Γραφείο Τύπου