Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/11/2012

Συνάντηση του Κόμματος των Πρασίνων Γερμανίας και του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση αντιπροσωπειών του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας και του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Την αντιπροσωπεία των Πρασίνων αποτελούσαν η βουλευτής Viola Von Cramon ο Johannes Bartelt, στέλεχος του κόμματος από το Όσναμπρουκ και ο αναπληρωτής πρέσβης της Γερμανίας, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εκπροσώπησαν η βουλευτής Β΄ Αθηνών Χαρά Καφαντάρη, ο Πάνος Τριγάζης από το τμήμα εξωτερικής πολιτικής και ο Χάρης Κωνσταντάτος από τη θεματική περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε από τις αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων παρουσίαση των γενικών πολιτικών τους θέσεων. Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μεταφέρθηκε η αρνητική εμπειρία από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που υπαγορεύεται από ΕΕ και Τρόικα και εφαρμόζεται από την τρικομματική κυβέρνηση. Η Χαρά Καφαντάρη τόνισε πως οι ασκούμενες πολιτικές έχουν σαν αποτέλεσμα τη διάλυση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού της χώρας, καθώς και ότι η ήδη διαφαινόμενη αναντιστοιχία κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών στη Βουλή φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κόντα στην ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης της Ελλάδας, ευθύνη την οποία είναι έτοιμος να φέρει εις πέρας.

Επιπλέον, από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επισημάνθηκε πως οι μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούνται την τελευταία τριετία συμβάλλουν στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, ανατρέποντας περιβαλλοντικά κεκτημένα των περασμένων ετών και καθιστώντας την Ελλάδα υποδοχέα «βρώμικων» επενδύσεων, χωρίς δημόσιο σχεδιασμό και έλεγχο.

Τέλος, από τη συνάντηση αναδείχθηκε η σύγκλιση των θέσεων των δύο κομμάτων αναφορικά με την εναντίωσή τους στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας στην περιοχή των Βαλκανίων και τη Μέση Ανατολή και η ανάγκη συνεργασίας στην κατεύθυνση αποπυρηνικοποίησης των κρατών, ενόψει μάλιστα της σχετικής διεθνούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι τον Δεκέμβριο του 2012 υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

To Γραφείο Τύπου