Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/11/2012

Την Τρίτη 13/11 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Φθιώτιδας με τη συμμετοχή του βουλευτή Φθιώτιδας Βασίλη Κυριακάκη πραγματοποίησε συνάντηση με το Σύλλογο Διοικητικού προσωπικού και τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Λαμίας

Οι Διοικητικοί υπάλληλοι του ΤΕΙ πραγματοποιούν κατάληψη στο στο κτήριο διοίκησης διαμαρυρόμενοι για τις επερχόμενες συγχωνεύσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που όπως διαφαίνεται θα επηρεάσουν και το ΤΕΙ Λαμίας, καθώς επίσης και για την μνημονιακή πολιτική που επιβάλλει απολύσεις σε όλα τα επίπεδα του κρατικού μηχανισμού.

Κατά τη συνάντηση εκτέθηκε ο προβληματισμός των υπαλλήλων για το μέλλον του ΤΕΙ Λαμίας καθώς το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι πληροφορίες για επερχόμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων του και γενικότερα για υποβάθμιση του. Επίσης εκφράσανε την αγωνία τους για το μέλλον των ίδιων των θέσεων εργασίας τους,  τόσο λόγω των πιθανών συγχωνεύσεων όσο και για  την επιβολή απολύσεων σε ΟΤΑ, αλλά και σε άλλες  κρατικές υπηρεσίες από την Τρόικα και τη κυβέρνηση.

Από πλευράς του το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Φθιώτιδας και ο Βασίλης Κυριακάκης εκφράσανε την αντίθεση τους στις απολύσεις υπαλλήλων καθώς και στις συγχωνεύσεις τμημάτων με λογιστικά κριτήρια που επιβάλλει η μνημονιακή πολιτική Τρόικας και τρικομματικής κυβέρνησης. Επίσης εκφράσανε τη  συμπαραστάση τους στις κινητοποιήσεις τόσο των υπαλλήλων όσο και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη συνάντηση τους με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Λαμίας κ. Καρκάνη ανταλλάξανε προβληματισμούς για το μέλλον του ΤΕΙ. Ο Βασίλης Κυριακάκης επανέφερε την πρόταση που είχε κάνει στην τελευταία συνάντηση φορέων το καλοκαίρι για μέλλον του ΤΕΙ, να επαναληφθεί μια ανοιχτή συνάντηση  με όλους τους τοπικούς φορείς και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και να γίνει συντονισμένη προσπάθεια για την προστασία και ενίσχυση του Ιδρύματος. Τέλος σε ερώτηση του βουλευτή, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν συμφωνεί με τις απολύσεις προσωπικού και ότι αν προκύψει ζήτημα με τους υπαλλήλους του ΤΕΙ θα αρνηθεί, όπως και πολλοί δήμαρχοι της χώρας, να παραδώσει στο Υπουργείο καταστάσεις υπαλλήλων.

To Γραφείο Τύπου