Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/03/2005

Ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΝ για την 27η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Η 27η Μαρτίου, είναι αφιερωμένη στο Θέατρο. Έχει οριστεί ως "Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου" και σε όλο τον κόσμο τιμάται η Σκηνή και οι άνθρωποί της.

Το Τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού εκφράζει την πίστη του στη σπουδαία αποστολή της τέχνης του Θεάτρου και την προσφορά όλων όσων δημιουργούν και εργάζονται σ� αυτό.

Ταυτόχρονα εκφράζει τη διαμαρτυρία του για την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και ενδιαφέροντος από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού για το χώρο του Θεάτρου στον τόπο μας.

Τα εργασιακά δικαιώματα στις κρατικές σκηνές, η αδιαφορία για το θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ, το πρόβλημα με τη ροή των κρατικών υποχρεώσεών στα επιχορηγούμενα θέατρα κι ακόμα το θέμα που προέκυψε με τη λειτουργία του Θεατρικού Μουσείου και τον κίνδυνο αναστολής των δραστηριοτήτων του, δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση στο χώρο του Θεάτρου.

Το Τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού, πιστεύει ακράδαντα πως η Θεατρική οικογένεια θα συνεχίσει να παράγει έργο σημαντικό, και πως θα διεκδικήσει δυναμικά την αξιοπρέπεια και την πρόοδο του θεάτρου στη χώρα μας.

Το Τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου