Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/11/2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας σχετικά με τις εξαγγελίες της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ

Εκτός τόπου και χρόνου φαίνεται να βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με βάση τις πρόσφατες εξαγγελίες της. Ίσως στον επικείμενο ανασχηματισμό κριθούν καταλληλότεροι για το υπουργείο τουριστικής ανάπτυξης!

Μετά τα σχέδια του υπουργού κ. Λυκουρέντζου για ανάπτυξη κατά προτεραιότητα του ιατρικού τουρισμού, σειρά πήρε ο αναπληρωτής κ. Σαλμάς ο οποίος θα αξιολογήσει τα δημόσια νοσοκομεία μοιράζοντας αστέρια κατά τα πρότυπα των ξενοδοχείων.

Την ίδια στιγμή και ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας αναζητούν περίθαλψη στο δημόσιο σύστημα υγείας, η τρικομματική συγκυβέρνηση προχωρά σε κατάργηση νοσοκομειακών κρεβατιών και κλινικών, κλείσιμο νοσοκομείων, αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, νοσηλεία επιβάλλοντας επιπλέον χαράτσια που προβλέπονται στο νέο κανονισμό παροχών του χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια υγειονομική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Επειδή εκτός από προκλητικοί γίνονται και επικίνδυνοι πρέπει να τους σταματήσουμε!

Τμήμα Υγείας