Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/11/2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στο ΥΠΑΑΤ

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων στις υπηρεσίες και τους φορείς του ΥΠΑΑΤ, που για δεύτερη βδομάδα μαζικά και μαχητικά αντιστέκονται  στις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων.

Ο δόμος έχει ανοίξει από καιρό.  Με την εφεδρεία στην αρχή, με  την αυθαίρετη συγχώνευση  των οργανισμών υπό την σφραγίδα ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στη συνέχεια, με τις διαρκείς μειώσεις μισθών και περικοπές κοινωνικών παροχών, με την κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων.

Με τις «διαθεσιμότητες» ΙΔΑΧ σήμερα, χιλιάδων εργαζομένων ανεξάρτητα από σχέση εργασίας αύριο, η οριστική διάλυση κάθε δημόσιας υπηρεσίας στο χώρο της αγροτικής πολιτικής είναι το ολοφάνερο πλέον σχέδιο της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης..

Η εκκωφαντική σιωπή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ  δεν αποδεικνύει τίποτα άλλο, παρά την  πλήρη ευθυγράμμιση της με αυτή την επιλογή. Δεν ενδιαφέρονται ούτε για καλύτερη λειτουργία του δημοσίου, ούτε για την ανακατανομή υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, ούτε για την «αξιοκρατία». Ενδιαφέρονται μόνο για αθρόες απολύσεις, υπαλλήλους υποχείρια της κάθε διοικητικής αυθαιρεσίας και αυταρχισμού και απόδοση των πάντων στους ιδιώτες για να κερδοσκοπούν ανενόχλητοι. Εξάλλου η Τράπεζα Πειραιώς όχι μόνο καραδοκεί, αλλά έχει εκφράσει απροκάλυπτα τις προθέσεις της να αναλάβει υπηρεσίες  διοικητικής και επιστημονικής στήριξης και τεχνογνωσίας προς τους αγρότες, χωρίς να έχει υπάρξει η  παραμικρή κυβερνητική αντίδραση.

Καλούμε το αγροτικό και το γεωτεχνικό κίνημα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της υπαίθρου, τους εργαζόμενους καταναλωτές,   να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζόμενων του ΥΠΑΑΤ και να συστρατευτούν στην μεγάλη μάχη ως την οριστική ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της τροϊκανής κυβέρνησης.

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής