Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/11/2012

Δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την Εξωτ. Πολιτική και Άμυνα, σχετικά με την συνεχιζόμενη σφαγή στην Γάζα από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Συνεχίζεται ο ανηλεής βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας, με εκατοντάδες θύματα, ανάμεσά τους αμέτρητα γυναικόπαιδα, για 7η μέρα.

Η τεράστια στρατιωτική κινητοποίηση τους Ισραήλ, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής.

Ο εμφύλιος σπαραγμός και το αιματοκύλισμα στην Συρία συνεχίζετε, οι διαδηλώσεις εναντίων του μοναρχικού καθεστώτος στην Ιορδανία εντείνονται, η κατάσταση στο Λίβανο παραμένει τεταμένη και οι απειλές του Ισραήλ για στρατιωτικό κτύπημα εναντίον του Ιράν δεν έχουν ακόμα σωπάσει.

Ταυτόχρονα, η εμπλοκή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία με την συνδρομή του ΝΑΤΟ εντατικοποιείται,  αφού πλέον υπάρχει επίσημο αίτημα προς το ΝΑΤΟ, για εγκατάσταση «πυραυλικής ασπίδας» από τον Τουρκικό στρατό στα σύνορα με τη Συρία.

Ολόκληρη η περιοχή βρίσκεται στα πρόθυρα ενός γενικευμένου πολέμου, ενώ το ΝΑΤΟ, η Τουρκία,  το Ισραήλ, οι ΗΠΑ,  αλλά και Γαλλία και Γερμανία δρομολογούν έναν σχηματισμό μιας άτυπης «συμμαχίας των πρόθυμων», όπου ο τελικός στόχος δεν είναι η Λωρίδα της Γάζας, που ουσιαστικά είναι ανυπεράσπιστη και μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες και φτωχότερες περιοχές στον κόσμο.

Ο «Αραβικός χειμώνας» είναι προ των πυλών, ενώ οι εξεγέρσεις των λαών στην περιοχή εναντίον της καταπίεσης και της κοινωνικής αδικίας χρησιμοποιηθήκαν από τους Ιμπεριαλιστές και τους εκπροσώπους τους στην περιοχή για να δημιουργήσουν συνθήκες νέο-αποικιακών δεδομένων στην Μέση Ανατολή, την Β. Αφρική και τον Περσικό Κόλπο.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής και αδρανής  την όλη κατάσταση, χωρίς να παίρνει καμιά διεθνή πρωτοβουλία για άμεση κατάπαυση του πυρός, με στόχο τον πολιτικό διάλογο και τερματισμό κάθε στρατιωτικής σύγκρουσης.

Η άμεση διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ είναι μονόδρομος. Η καταψήφιση του άρθρου 4 και 5 στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα, εφόσον υπάρξει αίτημα από την Τουρκία, ώστε να εισβάλει στην Συρία είναι μια ελάχιστη επιβεβλημένη πολιτική πράξη.

Όταν κρατικές οντότητες βρίσκονται στα πρόθυρα της «εξαφάνισης», όταν ο Παλαιστινιακός λαός είναι για ακόμα μια φορά θύμα βάρβαρων πολεμικών πράξεων που αντιστοιχούν σε εγκλήματα πολέμου, όταν μια γενικευμένη πολεμική σύρραξη είναι μια πραγματική πιθανότητα, τότε μια πολυδιάστατη, ενεργητική, φιλειρηνική εξωτερική και αμυντική πολιτική που θα οχυρώσει την Ελλάδα και το λαό της από επικίνδυνες περιπέτειες και τυχοδιωκτισμούς είναι πατριωτικό και ιστορικό καθήκον. Η ριζοσπαστική Αριστερά θα συνεχίζει να παλεύει αταλάντευτα για μια ιστορικά,  αναγκαία,  νέα εθνική στρατηγική στην εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

To Γραφείο Τύπου