Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
03/08/2000

Αυξημένη φτώχεια για νέους, γυναίκες στη χώρα μας.

Αυξημένηφτώχεια για νέους, γυναίκες στη χώρα μας.Ούτε οι αριθμοί ευημερούν!

Με αφορμή τα στοιχεία της έρευνας της Eurostat, που δείχνουν υψηλά ποσοστά φτώχειας για τους έλληνες μισθωτούς, ιδιαίτερα για τους νέους και τις γυναίκες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει ότι:

Στη χώρα μας δεν ευημερούν ούτε οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι νέοι και οι γυναίκες μισθωτοί, ούτε οι αριθμοί, όταν τα συγκεκριμένα στοιχεία προέρχονται από αδιάβλητες μετρήσεις ευρωπαϊκών υπηρεσιών.

Μετά τα αντίστοιχα στοιχεία για την αυξημένη ανεργία, για τις πλέον φτωχές περιφέρειες, για την μείωση του κόστους εργασίας, για την αλόγιστη αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων, για τις μειωμένες κοινωνικές δαπάνες είναι σαφές ότι οι κοινωνικές ανισότητες αυξάνουν από τις ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές. H τάση αυτή ενισχύεται αντί να αντιστρέφεται.

Μετέωρες λοιπόν μένουν οι κυβερνητικές θριαμβολογίες για την οικονομία. Ανίσχυρες οι εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών για μεγάλα ποσοστά μελλοντικής ανάπτυξης. Κοινωνικά προκλητικές οι επιλογές των ιδίων παραγόντων για την εισοδηματική πολιτική του προσεχούς έτους. Χωρίς αντίκρισμα οι επεξεργασίες για νέες κοινωνικές (!) πολιτικές που σχεδιάζουν τα κυβερνητικά επιτελεία.

To Γραφείο Τύπου