Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/11/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πιερίας χαιρετίζει τη μεγαλειώδη νίκη του πιερικού λαού, των κατοίκων του δήμου Δίου – Ολύμπου, όλους όσους από την πρώτη στιγμή εναντιώθηκαν στην ταφή των βιομηχανικών αποβλήτων στον Όλυμπο. Ο ανυποχώρητος αγώνας και η σύσσωμη αντίδραση κατοίκων και φορέων αναγκάσανε την δημοτική αρχή σε πλήρη αναδίπλωση και ακύρωση της προηγούμενης απόφασης για τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων και την διοίκηση της ΔΕΑΝΟ σε άρνηση υπογραφής της σύμβασης.

Η συγκλονιστική παρουσία του κόσμου στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανάγκασε την πλειοψηφία να ανατρέψει την τελευταία της απόφαση. Η κινητοποίηση των πολιτών, η συλλογική δράση και οργάνωση, το σπάσιμο του φόβου και της τρομοκρατίας φέρνει αποτέλεσμα και αποτελεί παράδειγμα για τους αγώνες του λαού μας για αξιοπρέπεια, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων και φορέων, στη βουλή και στους αγώνες. Οι Πιεριείς, ο λαός μας, δεν θα επιτρέψει να εξοντώσουν τον φυσικό μας πλούτο, τα βουνά και τις θάλασσές μας, το παγκόσμιο μνημείο φυσικού πλούτου, τον Όλυμπο μας!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΙΕΡΙΑΣ