Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/03/2005

Τσιμεντοποίηση και του Ελληνικού!

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Β' Αθήνας του ΣΥΝ

Οικιστική αξιοποίηση ονομάζεται κατ΄ ευφημισμόν η τσιμεντοποίηση χιλίων στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου θα χωροθετηθούν κατοικίες, επιχειρηματικά κέντρα, λιανικό εμπόριο, ξενοδοχεία, κτίρια στάθμευσης κ.λπ. Επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη και για εγκατάσταση γηπέδου του Παναθηναϊκού «εφ΄ όσον επιλέξει αυτή τη λύση ο Παναθηναϊκός»

Ο σχεδιασμός αυτός, που επισήμως ανακοινώθηκε χθες δια χειλέων του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά στους τέσσερις δημάρχους (Ελληνικού και όμορων δήμων) είναι αποκαλυπτικός της στάσης της κυβέρνησης: υπαναχώρηση από τις εξαγγελίες για μητροπολιτικό πάρκο, εμμονή στην τσιμεντοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων στην Αττική και στη γραμμή της εντατικής εμπορικής εκμετάλλευσης.

Πρόκειται για περιβαλλοντοκτόνα πολιτική, που δεν πρέπει να περάσει!

Και ας μην λησμονηθεί ότι επί του παρόντος ισχύει η κοινή υπουργική απόφαση για διαχείριση του περιβάλλοντος χώρου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων εκτάσεως 2.100 στρεμμάτων από τα «Ολυμπιακά Ακίνητα», παρά την προφορική διαβεβαίωση του υπουργού, ότι αυτή θα περιέλθει στον φορέα διαχείρισης του πάρκου στον οποίο θα συμμετέχει και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καλούμε τους πολίτες της περιοχής, πολλοί από τους οποίους δραστηριοποιούνται μέσα από φορείς και πρωτοβουλίες, αλλά και όλους τους πολίτες του πολύπαθου Λεκανοπεδίου, άνδρες και γυναίκες, να αγωνιστούν για την ματαίωση των σχεδίων πολεοδόμησης του Ελληνικού --που, άλλωστε, μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη- και να προασπίσουν το συλλογικό δικαίωμα στο πράσινο και τις ανάσες ζωής στην Αττική.

Το Ελληνικό είναι υπόθεση όλων μας!

Νομαρχιακή Επιτροπή Β' Αθήνας του Συνασπισμού