Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/08/2000

Πρωτοβουλία του ΣΥΝ για την πλήρη απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας

Πρωτοβουλία τουΣΥΝ για την πλήρη απασχόληση και τηναντιμετώπιση της ανεργίας,με κεντρικό άξονα την προώθηση του 35ωρου

Σε κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ αποφασίστηκε δέσμη πρωτοβουλιών για την προβολή και προώθηση στην ελληνική κοινωνία της εναλλακτικής πρότασης για την πλήρη απασχόληση και την αντιμετώπιση της ανεργίας με κεντρικό άξονα την εφαρμογή του 35ωρου.

Είναι σαφής, τόσο η ευθύνη της κυβέρνησης για τη συνεχή αύξηση της ανεργίας, όσο και ο αντεργατικός χαρακτήρας των προτεινόμενων νέων κυβερνητικών πολιτικών για τα εργασιακά. Επίσης είναι προσχηματική η επίκληση διαλόγου, με προαποφασισμένες πολιτικές στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Ο ΣΥΝ θα αναλάβει πρωτοβουλία και θα διεξάγει σχετική καμπάνια για τη συλλογή υπογραφών για το 35ωρο, με ευρύτερη στήριξη εργατικών στελεχών, διανοουμένων, κινήσεων και επιτροπών ανέργων.

Επίσης, θα προωθήσει, ιδιαίτερα στις περιφέρειες που πλήττονται από την ανεργία, την εκλαΐκευση των προτάσεων Νόμου που κατέθεσε στη Βουλή για το 35ωρο και την ενίσχυση των ανέργων μακράς διαρκείας.

Θα οργανωθούν συγκεντρώσεις διαλόγου και πολιτικές εκδηλώσεις με διεθνείς συμμετοχές για την αξιοποίηση των εμπειριών από την εφαρμογή του 35ωρου στην Ευρώπη και την προβολή πολιτικών αντιμετώπισης της ανεργίας.

Ακόμη, θα ενθαρρυνθεί η μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του εργατικού κινήματος και των κοινωνικών οργανώσεων στην Πράγα.

To Γραφείο Τύπου