Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/11/2012

Συνάντηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κοζάνης, Ευγ. Ουζουνίδου, με τον Πρόεδρο του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, Χρ. Μπουρσανίδη. - «Άμεση η ανάγκη να δοθεί λύση στο ζήτημα του εφάπαξ των συνταξιούχων της ΔΕΗ»

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας Χρ. Μπουρσανίδη, είχε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου, στα γραφεία του ΤΑΥΤΕΚΩ στην οδό Πατησίων. Στη συνάντηση των δυο πλευρών, συζητήθηκε το σημαντικό ζήτημα της χορήγησης του Εφάπαξ των συνταξιούχων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού,  το οποίο «καίει» χιλιάδες οικογένειες  ανά τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συζήτησης, η Ε. Ουζουνίδου υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τους περίπου 4.500 συνταξιούχους της ΔΕΗ η καταβολή του εφάπαξ, η οποία έχει καθυστερήσει κατά πολύ, ενώ τόνισε την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζήτησε να μάθει από τον πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ τί ακριβώς συμβαίνει και υπάρχει αυτή η σημαντική χρονική καθυστέρηση με την καταβολή του εφάπαξ και η οποία, όπως πρόσθεσε, έχει δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας για πολλούς εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, ανέφερε  πως για τον χρόνο που απαιτείται για την έκδοση οριστικής απόφασης, την ευθύνη έχει ο ασφαλιστικός φορέας και η πολιτεία, ενώ συμπλήρωσε πως είναι άδικο να μετατίθενται στον συνταξιούχο οι συνέπειες αυτής της αργοπορίας. Τέλος, επισήμανε  πως όλοι οι συνταξιούχοι, με την ίδια ημερομηνία συνταξιοδότησης, πρέπει να έχουν ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Από την πλευρά του ο Χρ. Μπουρσανίδης, ανέφερε πως έχει δημιουργηθεί ενιαία λίστα σειράς καταβολής του εφάπαξ των συνταξιούχων της ΔΕΗ και υποστήριξε ότι χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή του εφάπαξ στους δικαιούχους βάσει την ημερομηνία της υποβολής της σχετικής αίτησης. Επίσης υποστήριξε πως η ρύθμιση του νόμου πρέπει να χαρακτηρίζεται από διαφάνεια και λογοδοσία, ενώ σημείωσε την ανάγκη νομιμότητας της διοικητικής πράξης.

To Γραφείο Τύπου