Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
02/09/2000

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού στo επίσημο δείπνο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ επισημαίνει:

Οφείλει επιτέλους να κατανοήσει ο Πρωθυπουργός ότι η νέα Ελλάδα στην οποία αναφέρεται δεν χτίζεται με παλιές συντηρητικές πολιτικές, με το λαό στο περιθώριο και τα διαπλεκόμενα στο προσκήνιο, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, με επιθέσεις στα δικαιώματα των εργαζομένων, με απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού κράτους, χωρίς ισόρροπη ανάπτυξη, με εγκατάλειψη της περιφέρειας, με διόγκωση της ανεργίας και με υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής του πολίτη.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ζει στον κόσμο της κι εξακολουθεί να μιλάει ερήμην της πραγματικότητας.

Κραδαίνοντας ο κ. Πρωθυπουργός στο ένα χέρι το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης δια πάσα πελατειακή παροχή και στο άλλο την απελευθέρωση των αγορών και τη διανομή και εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, εμμένει στην ίδια πολιτική της λιτότητας, της διόγκωσης της ανεργίας, του περιορισμού του κράτους, της απορύθμισης του δημόσιου τομέα της Οικονομίας.

Καμιά δέσμευση δεν αναλαμβάνει για αναδιανομή πόρων και εισοδημάτων υπέρ των περιφερειών της χώρας και των εργαζομένων που πλήρωσαν αποκλειστικά τον περίφημο αντικοινωνικό "μονόδρομο για την ΟΝΕ".

Αντί της ριζοσπαστικής φορολογικής μεταρρύθμισης μοιράζει μόνο υποσχέσεις και ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις ώστε να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Αντί της εφαρμογής του 35ωρου και της γενναίας πολιτικής για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ο κ. Σημίτης εξεδήλωσε την αποφασιστικότητά του για την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τη συρρίκνωση κοινωνικών κατακτήσεων και την κατάργηση ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

To Γραφείο Τύπου