Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/09/2000

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου

Δήλωση τουΠροέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλουσε απάντηση δηλώσεων του κυβερνητικούεκπροσώπου, ως προς την πρωτοβουλία του ΣΥΝγια την διαφάνεια στο δημόσιο βίο

"Επρεπε να φτάσουμε στο 2000 για να μάθει ο ελληνικός λαός, δια χειλέων κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι οι πρωτοβουλίες των κομμάτων δηλητηριάζουν τον πολιτικό βίο.

Ο ΣΥΝ πιστεύει ότι ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται από την δράση και τις μεθόδους των διαπλεκομένων συμφερόντων και όχι από την θεσμική λειτουργία της Δημοκρατίας.

Η εκτόξευση απειλών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά του ΣΥΝ είναι μιά πρωτοφανής πολιτική πράξη. Στην ουσία σπεύδει να μας πει "καθήστε φρόνιμα, γιατί θα έχετε κομματικό κόστος".

Καταλαβαίνω την ενόχληση του κ. Ρέππα από την πρωτοβουλία του ΣΥΝ και το ενδιαφέρον του να μην υποστεί βλάβη το κομματικό μας συμφέρον. Θέλω, όμως, να τον ενημερώσω ότι δεν είναι ούτε ο μόνος που ενοχλήθηκε ούτε ο μόνος που εκτόξευσε απειλές λόγω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Η εξουσία πάντα απειλεί όταν ενοχλείται. Και οι εξωθεσμικοί μηχανισμοί το ίδιο πράττουν.

Η δική μας απάντηση είναι η ίδια προς όλες τις κατευθύνσεις. "Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον, δεν θα συμμορφωθούμε προς τις υποδείξεις".

Ο ΣΥΝ θα αγωνιστεί για την διαφάνεια στην δημόσια ζωή και για την θωράκιση της δημοκρατίας απέναντι στην δράση εξωθεσμικών κέντρων.

Είτε αρέσει στην κυβέρνηση είτε όχι.
Είτε αρέσει σε ισχυρούς οικονομικούς κύκλους είτε όχι."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου