Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
08/09/2000

Ανακοινώση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και τις επιχορηγήσεις στους αθλητικούς φορείς

Ολος ο αθλητικός κόσμος της χώρας παρακολουθεί αυτές τις μέρες την κόντρα ανάμεσα στον υπουργό αθλητισμού και τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ.

Πληροφορήθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη αυτό που "είχε τούμπανο", για την αναξιοπιστία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τα κυκλώματα των παραγόντων, το ντόπινγκ, τη βία.

Δυστυχώς όμως, στη σκιά της διαμάχης των διαπλεκόμενων συμφερόντων για το μοίρασμα της πίτας από τα έσοδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων, συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα ενάντια στον ελληνικό αθλητισμό.

Την αμέσως επόμενη ημέρα από την κατάθεση της περιβόητης τροπολογίας για τον πρόεδρο της ΕΠΑΕ, έρχεται η κυβέρνηση, με νέα τροπολογία, να ιδιωτικοποιήσει κατά 49% τον ΟΠΑΠ, καταργώντας τις επιχορηγήσεις αθλητικών φορέων από αυτόν, ΟΛΩΝ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΠΑΕ. Καταργεί ακόμα και το ποσοστό που έπαιρνε η Ε.Ο.Ε. αλλά και ο ΣΕΓΑΣ.

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο για να πέσει η ταφόπλακα στην καμπούρα του ελληνικού αθλητισμού!

Εκτός κι εάν η κυβέρνηση δεσμευτεί ότι όλες οι δαπάνες για τον αθλητισμό (σωματειακό, σχολικό, μαζικό τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ) ενταχθούν με σοβαρό ποσοστό στον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό.

Κατά τ' άλλα με την τωρινή κυβερνητική πολιτική στον αθλητισμό, μετάλλια από το Σίδνεϋ μπορεί να έρθουν -και το ευχόμαστε ολόψυχα-, όμως όσον αφορά το βάθος της αθλητικής υποδομής και της μαζικής άθλησης το έγκλημα έχει ήδη συντελεστεί.

Τμήμα Αθλητισμού