Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/11/2012

Απάντηση της ΕΕΚΕ Υγειας ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στον αναπλ. υπουργο κ.Σαλμα σε συνέχεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, της επίκαιρης ερώτησης για τις ελλείψεις φαρμάκων

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνης Αγαθοπούλου, σχετικά με τις ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου, είδαμε άλλη μια φορά το γνωστό έργο να «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Στην ανάπτυξη της ερώτησης, αφού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ παρατήρησε ότι από την ημέρα έκδοσης του πρώτου Δελτίου Τιμών, αυτό έχει αλλάξει ακόμη πέντε φορές, αναφέρθηκε σε τραγικά λάθη των δελτίων που συνιστούν επικίνδυνη προχειρότητα. Η βουλευτής θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει από 26-10-2012 νομοθετήσει σημαντικές αυξήσεις στη συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη ασθενών με χρόνιες αλλά και πολύ σοβαρές ασθένειες, αναρωτήθηκε αν θα καταφέρει τελικά το υπουργείο να τροφοδοτήσει με διαφάνεια την αγορά φαρμάκου με ένα σωστό δελτίο τιμών, που θα εξασφαλίζει επάρκεια και δημοσιονομικά οφέλη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Σαλμάς, ένας υπουργός που συμμετέχει στην πιο αντιλαϊκή, την πιο αντιδημοκρατική, την πιο καταστροφική για τη χώρα κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση, αφού προσπέρασε επιδεικτικά την καταγγελία για τα απανωτά διορθωτικά δελτία τιμών, εγκάλεσε προκλητικά τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαμαρτύρεται για τη μείωση των τιμών στο φάρμακο και υπερασπίστηκε την πάση θυσία μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι η επιμονή του στη διαφάνεια, η προκλητική αναφορά στην έλλειψη στοιχείων που συνηγορούν στις καταγγελίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και η επίκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι προσεκτικός όταν αναφέρεται στην πολιτική της κυβέρνησης για το φάρμακο.

Τι έχει λοιπόν να πει ο «εύθικτος» αναπληρωτής υπουργός, σε όποιον κάνει τον κόπο να συγκρίνει τις τιμές φαρμάκων που είναι αναρτημένες στον επίσημο ιστότοπο του ΕΟΦ, που ο ίδιος όρισε ως μόνο αρμόδιο για την τιμολόγηση (ΦΕΚ 2675/Β/02-101-2012), με εκείνες που το υπουργείο έχει εφοδιάσει τα φαρμακεία, χωρίς καν να εκδώσει διορθωτικό δελτίο τιμών, όπως σʼ ένα μικρό  παράδειγμα στον παρακάτω πίνακα;  Ποιος κύριε Σαλμά πρέπει να ʽναι προσεκτικότερος όταν αναφέρεται στην κυβερνητική πολιτική για το φάρμακο;  Εκτός αν, όταν με θράσος διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας στη Βουλή, ελπίζατε ότι κανείς δεν θα το προσέξει.

ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ