Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/11/2012

Δήλωση των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!»

Οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαίρη Διακάκη, οι οποίοι βρέθηκαν και σήμερα στο πλευρό των εργαζόμενων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα στο Ηράκλειο, δήλωσαν:

«Τα κροκοδείλια δάκρυα των μνημονιακών κυβερνήσεων χτες, γίνονται χειροπέδες στα χέρια των εργαζομένων σήμερα!

Σε ένα ακόμα ρεσιτάλ αυταρχισμού και καταστολής, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Ηράκλειο σήμερα εξελίχθηκαν σε συλλήψεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα που δεν αλλάζει!

Οι τρεις συλληφθέντες μαζί με τους συναδέλφους τους αγωνίζονται μέρες τώρα για έναν και μόνο σκοπό: για να μη χάσουν το δικαίωμα τους στην εργασία.

Οι πολιτικές ευθύνες είναι διπλές. Από τη μια, η τρόικα εσωτερικού και η τρόικα εξωτερικού «στρώνουν χαλί» στην εξαφάνιση του Δημοσίου και των εργαζόμενων του, σε καιρούς αδυσώπητης ανεργίας και φτώχειας. Από την άλλη, «ανταμείβει» ειρηνικούς διαδηλωτές με συλλήψεις – αφού στερούνται την εργασία τους, γιατί να μη στερηθούν και λίγο από την ελευθερία τους;

Βεβαίως, όταν αναζητήθηκε η πολιτική ευθύνη της εντολής στην Αστυνομία, ουδεμία απάντηση δόθηκε, ουδεμία ευθύνη αναλήφθηκε από κάποιον. Πρόκειται για την ίδια τακτική που, εδώ και δυόμιση χρόνια, αφήνει ματαίως τα εκατομμύρια των ανέργων και εργαζόμενων στην Ελλάδα να αναζητούν απαντήσεις στη δυστυχία τους.

Ας κοπάσουν λοιπόν οι παιάνες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την προσωρινή αποφυγή της χρεοκοπίας. Η μνημονιακή πραγματικότητα στην Ελλάδα εκτέθηκε σήμερα σε μικρογραφία στο Ηράκλειο: μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, 25,3% ανεργία και όλα τα παραπάνω επενδυμένα με αρκετή κρατική τρομοκρατία.

Οι άθλιες και αντικοινωνικές πολιτικές της τρικομματικής συγκυβέρνησης, επενδυμένα με ψέματα και φόβο, θα τεθούν σύντομα σε μόνιμη διαθεσιμότητα και θα σταλούν εκεί που πρέπει από τον λαό, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία: στον κάλαθο των αχρήστων.»

To Γραφείο Τύπου