Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
19/09/2000

Κτήμα Θων στους Αμπελοκήπους: ένα από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Αθήνα απειλείται με τσιμεντοποίηση

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων, αποτελούμενη από τους κ.κ. Θ.Μαύρη, Δ.Κλεφτοδήμο και Μ.Ζωίδη για το θέμα της συντήρησης του κτήματος Θων στους Αμεπλόκηπους που απειλείται με τσιμεντοποίηση. Παραβρέθηκαν στη συνάντηση η Δημοτική Σύμβουλος Αννα Φιλίνη και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Αθήνας του ΣΥΝ Αγγ.Μανταδάκης.

Επισημάνθηκαν οι σοβαρές ευθύνες τόσο της Πολιτείας και κυρίως του ΥΠΕΧΩΔΕ, όσο και του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του Δήμου Αθηναίων για το γεγονός ότι παρά τις παλαιότερες δεσμεύσεις τους, ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της πόλης αφέθηκε με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τσιμεντοποιηθεί, κατά τα σχέδια του κ. Βωβού.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα των κατοίκων και των φορέων των Αμπελοκήπων. Τόνισε ότι ο ΣΥΝ στηρίζει τον αγώνα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων για να διασωθεί το κτήμα ΘΩΝ και να προστατευτούν όσοι ελεύθεροι χώροι έχουν απομείνει στην Αθήνα. Είναι αναγκαίο να προχωρήσει η άμεση απαλλοτρίωση του υπόλοιπου του κτήματος ΘΩΝ και να δεσμευτούν τα αναγκαία κονδύλια. Τέλος, είναι επιτέλους πρώτη προτεραιότητα να προωθηθεί πολιτική δεσμεύσεων κι απαλλοτριώσεων των ελεύθερων χώρων για τις ανάγκες μιας πόλης, που όσο περνάει ο καιρός γίνεται βασανιστική έως αβίωτη.

To Γραφείο Τύπου