Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/11/2012

Δήλωση των βουλευτών Αʼ Θεσ/νικης Δέσποινας Χαραλαμπίδου και Ιωάννας Γαϊτάνη και της βουλευτού Βʼ Θεσσαλονίκης Λίτσας Αμμανατίδου για την αθώωση των τριών διωκόμενων εργαζομένων

Το «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έδωσαν μαζί με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οι τρεις βουλευτίνες εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στους τρεις κατηγορουμένους που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με κατηγορίες για το επεισόδιο εναντίον του Γερμανού Προξένου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 3η Ελληνογερμανική Συνάντηση. Το δικαστήριο αθώωσε τελικά τους τρεις εργαζόμενους δικαιώνοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Μετά την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου οι βουλευτές δήλωσαν σχετικά: «Η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης υπερασπίζεται το Σύνταγμα απέναντι στην κρατική και αστυνομική αυθαιρεσία. Οι προσπάθειες της τρικομματικής κυβέρνησης να καταστείλει βίαια και να ποινικοποιήσει κάθε αντίδραση των εργαζόμενων ενάντια στα καταστροφικά μνημονιακά μέτρα μας εξοργίζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους εργαζόμενους που διώκονται για την αγωνιστική τους δράση, αλλά κυρίως δίπλα τους θα βρίσκεται το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που για άλλη μία φορά επέδειξε την αγωνιστική του ετοιμότητα και αλληλεγγύη και στήριξε καθοριστικά τους άδικα κατηγορούμενους αγωνιστές. Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν είναι παράνομοι, είναι δίκαιοι και αναγκαίοι για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των εκφραστών τους.»

To Γραφείο Τύπου