Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/12/2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑ ΝΕΑ»

Όσο η ύφεση καλπάζει, τα ημίμετρα για το χρέος θα διαρκούν, το πολύ, τρεις μήνες. Η επικοινωνιακή ευεξία της συγκυβέρνησης και της σιαμαίας διαπλοκής για λίγες μόνον ημέρες. Όπως και με το PSI.

Ελάχιστο πατριωτικό καθήκον μιας συγκυβέρνησης με λαϊκή εντολή την επαναδιαπραγμάτευση και την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο είναι να μην αποδεχθεί την επανάληψη των ίδιων ολέθριων επιλογών. Να μην αποδεχθεί το «πατριωτικό» πλιάτσικο στα υπολείμματα των αποθεματικών των ταμείων για την επαναγορά ομολόγων. Ως προεκλογικό δώρο στην κυρία Μέρκελ.

Μας συκοφαντούσαν προεκλογικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα μπορούσε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα. Τους απαντάμε: Με τη δική μας πολιτική θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα και για την αποπληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά και για την ανάπτυξη. Και τους ρωτάμε: Εσείς πώς θα πληρώνετε μισθούς και συντάξεις, όταν όλα τα πρωτογενή πλεονάσματα θα δεσμεύονται στον ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή των δανειστών. Πώς θα χρηματοδοτήσετε την ανάπτυξη;

Μας συκοφαντούσαν προεκλογικά ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για moratorium στην αποπληρωμή των τόκων, ώστε να χρηματοδοτηθεί η ανάπτυξη, ισοδυναμούσε με ρήξη με τους εταίρους και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Τώρα, όμως, η συγκυβέρνηση θριαμβολογεί και για το δεκαετές moratorium στην αποπληρωμή των τόκων προς το EFSF, που αποφάσισαν οι εταίροι μας.

Βάφτισαν λύση την υπεκφυγή και τη γιορτάζουν. Το «κούρεμα» των μόλις ?40 δις. Και τους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 4,5% έως το 2020! Για να είναι τότε το δημόσιο χρέος στο 124% του ΑΕΠ. Δηλαδή, στο επίπεδο του 2009.

Στερούμενη σοβαρότητας και αξιοπιστίας, η συγκυβέρνηση υπονομεύει τον εαυτό της. Καλά κάνει. Δυστυχώς, όμως, υπονομεύει και τα συμφέροντα της χώρας. Αυτό και μόνον αρκεί για να φύγει. Το συντομότερο δυνατόν.

To Γραφείο Τύπου