Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/03/2005

Απόσπασμα ομιλίας του Ν.Χουντή για το Ευρωσύνταγμα

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ για το Ευρωσύνταγμα ο Νίκος Χουντής, συντονιστής Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, τόνισε:

�Η συζήτηση για το θέμα του βασικού μετόχου και της υπεροχής ή όχι του κοινοτικού δικαίου έναντι του ελληνικού Συντάγματος, ενισχύει το αίτημα για επαρκή και ισότιμο διάλογο και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Ευρωσύνταγμα και στην Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε το δημοψήφισμα για να μπορεί να επικαλείται το νεοφιλελεύθερο γράμμα και πνεύμα του Ευρωσυντάγματος, προκειμένου να προωθήσει τις πολιτικές λιτότητας και περαιτέρω περικοπής των κοινωνικών δαπανών.

Το ΠΑΣΟΚ που υπερψηφίζει το Ευρωσύνταγμα εμφανίζεται ως υπέρμαχος της αυτόματης και γενικής υπεροχής του κοινοτικού δικαίου έναντι και του Ελληνικού Συντάγματος όταν κατά την αναθεώρηση του 2001 έλεγε τα αντίθετα. Η στάση του στο θέμα του βασικού μετόχου δείχνει ότι ανάγει όλα τα προβλήματα στην εξασφάλιση του ανόθευτου ανταγωνισμού και της πλήρους ελευθερίας των αγορών, πιστοποιώντας τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξή του ."

To Γραφείο Τύπου