Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/10/2000

Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ στη σημερινή της συνεδρίαση ασχολήθηκε με τα πολιτικά ζητήματα της επικαιρότητας και συγκεκριμένα ζητήματα υλοποίησης του γενικού προγραμματισμού του κόμματος για την επόμενη φάση.

Ιδιαίτερα για την προετοιμασία της συμμετοχής του κόμματος στην κινητοποίηση και πανελλαδική απεργία της 10/10, που οργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφασίστηκε η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων για την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και των ανέργων, που αντιμετωπίζουν κρίσιμα προβλήματα, με κορυφαίο αυτή της ανεργίας, από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική για την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική.

Εκτιμήθηκε θετικά η συσπείρωση και συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων για την καμπάνια για το 35ωρο, ζήτημα για το οποίο την Τετάρτη, 11/10, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του ΣΥΝ μαζί με άλλες δυνάμεις. Ο ΣΥΝ θα επιδιώξει την επικοινωνιακή κάλυψη της καμπάνιας και την ενεργοποίηση δραστήριων δυνάμεων του εργατικού κινήματος, κοινωνικών παραγόντων και διανοουμένων.

Επίσης συζητήθηκε η εισήγηση και η προετοιμασία της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για την Υγεία στις 7/10, στην οποία θα συζητηθούν η πολιτική του ΣΥΝ για την Υγεία, και οι θέσεις του κόμματος σχετικά με τις προτάσεις Παπαδόπουλου.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ εκτιμά ότι το τραγικό ναυάγιο του "Σάμινα" έφερε στην επιφάνεια με δραματικό τρόπο και θέματα πολιτικών ευθυνών για φαινόμενα αδιαφάνειας και διαπλοκής στη ναυτιλία.

Όπως επίσης ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τα ζητήματα που θέτει το πόρισμα Ντογιάκου, που αφορούν στο διορισμό Ψυχάρη και τη λειτουργία εταιρείας του Δ.Ο.Λ. ως προμηθευτή υπηρεσιών του Δημοσίου, ζητήματα τα οποία ο ΣΥΝ έγκαιρα έχει θέσει στη Βουλή.

Ο ΣΥΝ ακολουθεί πολιτική αρχών για όλα τα θέματα που δημιουργούν πέπλο αδιαφάνειας και πλέγμα υποτέλειας της πολιτικής και των δημοκρατικών θεσμών στους κανόνες ανταγωνισμού των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Πολιτική που δεν ποινικοποιεί το δημόσιο βίο, αλλά υποστηρίζει την ουσία και την αξία της δημοκρατίας και της πολιτικής.

To Γραφείο Τύπου