Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/10/2000

10 Οκτώβρη: 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

O ΣΥΝ καταδικάζει την επιμονή της κυβέρνησης να προωθήσει τις αποφάσεις της για απορρύθμιση της αγοράς εργασίας παρά τις σοβαρές αντιδράσεις όχι μόνο των εργαζομένων και των ανέργων αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας .

Τα μέτρα αυτά δεν αντιμετωπίζουν την ανεργία. Αυξάνουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων και τις κοινωνικές ανισότητες, διευρύνουν την υποαπασχόληση και τη φτώχεια. Aναστατώνουν την οικογενειακή και κοινωνική ζωή των εργαζομένων, περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο τους και επιφυλάσσουν σε αυτούς ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Ο ΣΥΝ στηρίζει τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και την αυριανή πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Για να μην νομοθετηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, για το 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών, για την μη εκποίηση του δημόσιου πλούτου και για την στήριξη και αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Κλιμάκιο από στελέχη του και βουλευτές του ΣΥΝ θα παραβρεθεί στο αυριανό πανεργατικό πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Ο ΣΥΝ θεωρεί αναγκαία την προώθηση μιας εναλλακτικής προοδευτικής πολιτικής για πλήρη και σταθερή απασχόληση με ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της προστασίας του περιβάλλοντος. Για την εφαρμογή στη χώρα μας του 35ώρου χωρίς μείωση των αποδοχών, την αύξηση και χρονική επιμήκυνση των επιδομάτων ανεργίας, μέτρα για την κοινωνική προστασία των ανέργων.

Ο ΣΥΝ από την επόμενη ημέρα της απεργίας θα ξεκινήσει δίμηνη πολιτική καμπάνια σε όλη τη χώρα για αυτά τα ζητήματα.

To Γραφείο Τύπου