Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/12/2012

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλής στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Τεχνητή η έλλειψη φαρμάκων»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε σήμερα στις 10 π.μ. τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, στον οποίον κατέθεσε αναφορά με βάση την προχθεσινή ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας για την τεχνητή έλλειψη φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε:

Οι πολυεθνικές του φαρμάκου λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Φοροαποφεύγουν προκλητικά (το 2010, ενώ είχαν σχεδόν 4 δισ. τζίρο, παρουσίασαν ζημίες) και νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό, αφού με διάφορους τρόπους επιβάλλουν τη μη εισαγωγή παράλληλου φαρμάκου.

Το ελληνικό κράτος, από την άλλη, ενώ περικόπτει κοινωνικές δαπάνες όπως το αφορολόγητο τέκνων, ανέχεται τη σκανδαλώδη ισχύ φοροαπαλλαγών υπέρ των πολυεθνικών, όπως το αφορολόγητο προώθησης προϊόντων, που συντηρεί τον εκμαυλισμό της παθητικής συνταγογράφησης. Την ίδια στιγμή οι πολυεθνικές, μη ανταποκρινόμενες στην υποχρέωσή τους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση με αριθμό ΦΕΚ 2719 Β΄/8-10-2012, να παρέχουν δίμηνη πίστωση σε φαρμακαποθήκες, συνεταιρισμούς φαρμακείων και φαρμακεία, προκαλούν τεχνητές ελλείψεις στην αγορά, με συνέπεια την έκθεση σε κίνδυνο ζωής, που διώκεται σύμφωνα με τα άρθρα 306 και 307 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Π. Κουρουμπλής ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής, την τήρηση των νόμων και των κανόνων του ελληνικού κράτους και τη δίωξη όσων κερδοσκοπούν, ιδιαίτερα εις βάρος των αδύναμων συμπολιτών μας.

To Γραφείο Τύπου