Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/12/2012

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μιχάλη Κριτσωτάκη, υπεύθυνου της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΕΚΕ) για τον τομέα του Τουρισμού

«Με κάθε επισημότητα αναγγέλθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού η συνάντηση της κας Κεφαλογιάννη, υπουργού Τουρισμού της Ελλάδας με τον εντεταλμένο της Γερμανικής Κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνεργασία και υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ ή αλλιώς «υφυπουργό για θέματα Ελλάδας».

Η δραστηριότητα του γερμανού υφυπουργού Εργασίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, όπου τα συμφέροντα του μεγάλου γερμανικού κεφαλαίου διαβλέπουν κέρδη, είναι απαράδεκτη.

Ως διπλά απαράδεκτη καταγγέλλουμε την σπουδή, όχι μόνο της κας Κεφαλογιάννη, αλλά ολόκληρης της τρικομματικής κυβέρνησης να υποκύπτει και να «υπηρετεί» τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και προωθεί ο κ. Φούχτελ.

Την περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα – γη, νερά, αέρα, αεροδρόμια, λιμάνια, ιαματικές πηγές, παραλίες, νοσοκομεία – οι υπουργοί της συναντώνται συχνά και συστηματικά με τον κ. Φούχτελ, ο οποίος διαπραγματεύεται, προωθεί συμφωνίες εκπροσωπώντας την γερμανική κυβέρνηση και όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κι ενώ η κα Κεφαλογιάννη συναντάται με τους εκπροσώπους των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, παρουσία και του πρωθυπουργού (ο οποίος δεν βρίσκει χρόνο για το κοινοβούλιο), και με τον εκπρόσωπο των γερμανικών συμφερόντων δεν βρίσκει χρόνο να συζητήσει με τους εργαζόμενους στον τουρισμό, που εξαθλιώνονται καθημερινά από την πολιτική της τρικομματικής Κυβέρνησης.»

To Γραφείο Τύπου