Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
07/12/2012

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη δραματική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να συγκαλύψει ουσιαστικά στον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Υγείας, την τραγική κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική και τους σοβαρούς κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία της χώρας μας.

Με τα στατιστικά στοιχεία να είναι αμείλικτα για την αύξηση την τελευταία τριετία των κρουσμάτων σε λοιμώδη νοσήματα όπως HIV/AIDS, ελονοσία, ιό του Δυτικού Νείλου κ.ά, με την αδυναμία χιλιάδων παιδιών να έχουν πρόσβαση στους αναγκαίους εμβολιασμούς και με το 1/3 των συμπολιτών μας να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας αποκλεισμένο από επαρκή φαρμακευτική και ιατρική φροντίδα, ο κ. Λυκουρέντζος αντί να εξωραΐζει την πραγματικότητα και να δυσανασχετεί για τις επισημάνσεις  στελεχών διεθνών υγειονομικών οργανισμών,  θα έπρεπε ν΄ αναδεικνύει τη διαγραφόμενη πορεία μετεξέλιξης της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει ήδη ή Ελλάδα σε υγειονομική κρίση και να ζητήσει άμεσα βοήθεια.

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ εκφράζοντας την ανησυχία του για τη διαμορφούμενη κατάσταση, καταγγέλλει τη σκανδαλώδη και ανεπαρκή παρέμβαση του ΚΕΕΛΠΝΟ στα ζητήματα Δημόσιας Υγείας και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα όπως:

 

Τμήμα Υγείας