Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/12/2012

Επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στη Δράμα -- Ο Νομός Δράμας ανακηρύσσεται πρωταθλητής στην ανεργία και στην ανασφάλιστη εργασία

Κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενο από τους Στρατούλη Δημήτρη, βουλευτή Βʼ Αθήνας, υπεύθυνου της ομάδας κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας, Καραγιαννίδη Χρήστο, βουλευτή Δράμας και Χαραλαμπίδου Δέσποινα, βουλευτή Αʼ Θεσσαλονίκης  επισκέφτηκε σήμερα τη Δράμα, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Δράμας και με τα προεδρεία νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και των συλλόγων ΔΕΥΑΔ, νοσοκομείο και ΙΚΑ. Επίσης περιόδευσε στους χώρους του εργοστασίου της βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων ΝΕΟΓΑΛ και συναντήθηκε με το σωματείο. Τέλος, επισκέφθηκε το κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο που στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο Δράμας.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων και των περιοδειών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έδωσαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπου εκτός από τις κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αυτή την περίοδο ανέφεραν τα εξής για τα τοπικά ζητήματα:

«Από τις συναντήσεις και περιοδείες μας σήμερα στη Δράμα δυστυχώς διαπιστώσαμε ότι κατέχει τα πρωτεία στη χώρα στα ποσοστά της ανεργίας υπερβαίνοντας κατά πολύ τον μέσο όρο, ιδιαίτερα στη νεολαία, που αναγκάζεται να μεταναστεύει μαζικά στο εξωτερικό στερώντας από την παρουσία τους όχι μόνο τις οικογένειές τους αλλά και την προσπάθεια στο μέλλον μιας αριστερής κυβέρνησης για την αναπτυξιακή, οικονομική και κοινωνική ανόρθωση της χώρας και του νομού τους.

Επιπλέον ,διαπιστώσαμε ότι η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία στη Δράμα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, ενώ οι αρμόδιοι δημόσιοι ελεγκτικοί οργανισμοί και να θέλουν δεν μπορούν να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους λόγω έλλειψης μέσων και προσωπικού. Για παράδειγμα για τον έλεγχο εκατοντάδων επιχειρήσεων του νομού υπάρχουν μόνο 2 υπάλληλοι στην Επιθεώρηση Εργασίας, που δεν προλαβαίνουν να κάνουν τη δουλειά τους ακόμα και αν μετατραπούν σε ταχυδακτυλουργούς.

Επίσης από τη συνάντησή μας με το σωματείο της ΝΕΟΓΑΛ διαπιστώσαμε ότι η επιχείρηση παρά τη διαρκή και υψηλή κερδοφορία της την τελευταία δεκαετία και παρά την χρηματοδότησή της από το δημόσιο για το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμά εκσυγχρονισμού της εκβιάζει το σωματείο και τους εργαζόμενους για δεύτερη φορά την τελευταία διετία να δεχτούν δραστικές μειώσεις στους μισθούς τους (20%). Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς και τα συνδικάτα των εργαζομένων της Δράμας να στηρίξουν τους εργαζόμενους της ΝΕΟΓΑΛ γιατί, εάν πέσουν αυτοί δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στο νομό από εργασιακά δικαιώματα και μισθούς για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Τέλος, καλούμε όλους τους πολίτες του νομού να στηρίξουν έμπρακτα τις θετικές πρωτοβουλίες του εργατικού κέντρου Δράμας αφενός να στεγάσει στα γραφεία του το αυτόνομο κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο και αφετέρου να διοργανώνει κοινωνικά παζάρια σε συνεργασία με αγροτικούς συνεταιρισμούς και συλλόγους για την προμήθεια των πολιτών του νομού με φθηνά αγροτικά προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς. Δραστηριότητες που θεωρούμε απαραίτητες για να σταθεί ο λαός του νομού Δράμας όρθιος στα πόδια του απέναντι στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές και για να μη βρεθεί κανείς και καμία μόνος/-η του και πεινάσει ή χάσει το σπίτι του και τη δουλειά του αυτή την δύσκολη περίοδο.

To Γραφείο Τύπου