Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/12/2012

Δήλωση του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής, για την επαναγορά ομολόγων

Η επαναγορά ομολόγων έληξε και η κυβέρνηση, αφενός δεν πέτυχε να μειώσει το χρέος όσο είχε υπολογίσει, αφετέρου, για να ικανοποιηθούν οι προσφορές, χρειάζεται η αύξηση του ποσού που θα έχει στη διάθεσή της η Ελλάδα για τις επαναγορές κατά 1,29 δισ. ευρώ.

Η επαναγορά ως τρόπος μείωσης του χρέους είναι ήδη προβληματική καθώς δεν έχει ως ορίζοντα την αληθινή βιωσιμότητα του χρέους, αλλά ο τρόπος που υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση ήταν τέτοιος που ούτε τους ταπεινούς στόχους της δεν μπόρεσε να υλοποιήσει.

Παρ' όλα αυτά την Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί “επιτυχημένη”, με την πρόσθεση ορισμένων μέτρων για το 1 επιπλέον δις που “χρειάζεται”.

Όλη αυτή η φαρσοκωμωδία έχει ως μόνο στόχο να διατηρήσει στη ζωή την κυβέρνηση που υλοποιεί το πλέον αδιέξοδο για την ελληνική κοινωνία πρόγραμμα δρακόντειων περικοπών και υπερφορολόγησης των αδυνάτων. Όσο πιο σύντομα πέσει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, που θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία.

To Γραφείο Τύπου