Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/12/2012

Γιώργος Πάντζας : «Καταργούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι αιρετοί των Δήμων όλης της χώρας στο Σύνταγμα συμμετείχε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Γιώργος Πάντζας.

Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε είναι αφετηρία σειράς διαμαρτυριών που έχουν αποφασιστεί, κατά της καταστροφικής για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους της χώρας πολιτικής που έχει επιβάλλει η εγχώρια Τρόικα. Συγκεκριμένα, με το Μεσοπρόθεσμο αλλά και με την υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα πλήττεται η καθημερινή λειτουργία των Δήμων καθώς και η ίδια η υπόσταση και ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, πέρα από τις περικοπές (κατά 60%) την τελευταία τριετία στη χρηματοδότηση των Δήμων και τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού – ολοκαυτώματος που ψηφίστηκε για το 2013, η Κυβέρνηση καθυστερεί να αποδώσει τα χρήματα που ήδη οφείλει προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ο Βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πλέον όλοι μπορούν να καταλάβουν ότι το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης έχει ένα και μοναδικό στόχο. Θέλουν να οδηγήσουν τις κοινωνικές δομές των δήμων σε πλήρη κατάρρευση, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στους μεγαλοκαρχαρίες να τις αναλάβουν και να τις προσφέρουν έναντι αντιτίμου στους - εξαθλιωμένους πλέον - πολίτες. Αυτό δεν πρέπει να περάσει. Οι κοινωνικοί αγώνες πρέπει να ενταθούν. Πρέπει να ανατραπούν άμεσα τα σχέδια της κυβέρνησης και οι μνημονιακές πολιτικές καταστροφής που πτωχεύουν τους πολλούς για να πλουτίζουν οι λίγοι. Πρέπει όλοι μαζί να τους ανατρέψουμε.»

To Γραφείο Τύπου