Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/12/2012

Σε τραγική κατάσταση η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα-- Συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κέρκυρας ήταν παρών, με αντιπροσωπεία του, στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης 11/12 οι νοσοκομειακοί γιατροί, με τη συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου και των φαρμακοποιών, με συγκέντρωση στη διασταύρωση του Νοσοκομείου και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους διερχόμενους οδηγούς.

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στην Κέρκυρα είναι οριακή, ενώ ειδικά η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου κρίνεται επισφαλής για τους εργαζόμενούς του και συνολικά για τους πολίτες.

Οι τραγικές ελλείψεις ούτε κρύβονται, πια, ούτε μετριάζονται. Ελλείψεις σε προσωπικό, σε φάρμακα, σε αναλώσιμα υλικά. Το υπάρχον προσωπικό καταβάλλει υπερπροσπάθεια για να ανταποκριθεί στο έργο του. Οι υποσχέσεις περί “δρομολόγησης λύσεων” δεν καταφέρνουν πια ούτε να χαϊδέψουν αυτιά…

Το ΕΣΥ διαλύεται υπό το βάρος της διαρκούς υποχρηματοδότησης. Πρόκειται για τις επιπτώσεις της σκληρής κυβερνητικής πολιτικής που, προκειμένου να κάνει το θέλημα της τρόικας, δεν υπολογίζει αν επηρεάζει ανεπανόρθωτα δημόσια αγαθά και το κυριότερο εξ αυτών, την Υγεία.

Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, οι δαπάνες για την Υγεία μειώνονται κατά 41,4%, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί εξοντώνονται μισθολογικά, την ίδια στιγμή που ο ελληνικός Λαός έχει ανάγκη όσο ποτέ τις παροχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρίσκεται στο πλευρό των κινητοποιημένων γιατρών. Η πρόσβαση στη δημόσια Υγεία αποτελεί δημόσιο κεκτημένο και πρέπει, ως τέτοιο, να παρέχεται σε όλους. Αναδεικνύεται ως επείγουσα ανάγκη η διαμόρφωση ενός ευρύτερου μετώπου που θα αγωνιστεί για τη βελτίωση των παροχών υγείας, με τη συμμετοχή όχι μόνο του ιατρικού κόσμου, αλλά συνολικά της κοινωνίας.

To Γραφείο Τύπου