Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/03/2005

Να προωθηθεί ένα συνολικό νομοθέτημα για την συγκέντρωση των ΜΜΕ

Απάντηση Αλ.Αλαβάνου σε δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στο θέμα του βασικού μετόχου

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του βασικού μετόχου, τόνισε:

Πιστεύω ότι η Επιτροπή «έφαγε ήδη τα μούτρα της» στο θέμα της Οδηγίας Μπόλκενσταϊν για την απελευθέρωση των υπηρεσιών. «Έφαγε τα μούτρα της» στην θέση που είχε, να μην αλλάξει ούτε κατά ένα «ι» το Σύμφωνο Σταθερότητας. Πρέπει να «φάει τα μούτρα της» και τώρα στο θέμα της δυνατότητας των χωρών μελών να υπερασπίζονται το Σύνταγμά τους και να κάνουν τους δικούς τους κανόνες, που έχουν σχέση με τα ζητήματα ενημέρωσης.

Η επιστολή του Επιτρόπου αναφέρεται κατ΄ αρχήν στο Σύνταγμα και καταλήγει λέγοντας, ότι το πρωτογενές αλλά και το παράγωγο δίκαιο της Ε.Ε., δηλαδή η οποιαδήποτε Οδηγία, είναι υπεράνω των εθνικών συνταγμάτων. Είναι κρίμα που ένας Επίτροπος είναι τόσο αδιάβαστος και δεν γνωρίζει ότι με βάση την αρχή της «επικουρικότητας» ζητήματα ενημέρωσης ή πολιτισμού ή εκπαίδευσης ανήκουν στην αρμοδιότητα των χωρών-μελών.

Με την ευκαιρία όλης αυτής της κατάστασης, νομίζω ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει ένα συνολικό νομοθέτημα, που να ρυθμίζει ζητήματα που δεν αγγίζονται από το νόμο περί βασικού μετόχου, όπως το ζήτημα της συγκέντρωσης των ΜΜΕ σε λίγα χέρια.

To Γραφείο Τύπου