Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/12/2012

Δεν θα καταργηθεί αλλά θα αναβαθμιστεί η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας μετά από παρέμβαση του Γιώργου Πάντζα

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για θέματα Παιδείας, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιώργος Πάντζας, με αφορμή το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ειδική αγωγή και τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του, ο κ. Πάντζας, τόνισε προς τον κ. Αρβανιτόπουλο, ότι με το νομοσχέδιο αυτό, επιχειρείται η κατάργηση της Δημόσιας, Δωρεάν Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να οδηγούνται χιλιάδες μαθητές με αναπηρία στην εγκατάλειψη του σχολείου και τελικά στο περιθώριο. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επικριτικός στο γεγονός ότι, για άλλη μια φορά, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έφερε ένα νομοθέτημα στη Βουλή αδιαφορώντας για τις αναλύσεις και τις προτάσεις των φορέων, απαξιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την επιστημονική ταυτότητα και την εξειδικευμένη γνώση τους, με αποτέλεσμα να υποτιμάται το έργο και η συνεισφορά των εργαζομένων, στις δομές της Ειδικής Αγωγής.

Επιπλέον, προκάλεσε τον Υπουργό, να δεσμευτεί, ότι η πολιτική αυτή δεν θα οδηγήσει στην κατάργηση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, μιας και η διεύθυνση αυτή, αποτελεί το μοναδικό σημείο αναφοράς του ευαίσθητου και ιδιαίτερου χώρου της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, των μαθητών με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη χώρα μας.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας στον Βουλευτή Αττικής, δεσμεύτηκε ότι όχι μόνο δεν θα καταργήσει την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, αλλά ότι προτίθεται να την αναβαθμίσει και να την ενισχύσει προκειμένου να επιτελέσει το έργο της και να ανταποκριθεί επιτυχώς στις αυξημένες υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Σύνταγμα, τους Νόμους και τις Διεθνείς Συμβάσεις.