Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
01/11/2000

Συνάντηση ΣΥΝ με την Συντονιστική Επιτροπή 85 Οργανώσεων κατά της τροποποίησης του άρθρου 24 του Συντάγματος

Συνάντηση ΣΥΝμε την Συντονιστική Επιτροπή 85 Οργανώσεωνκατά της τροποποίησης του άρθρου 24 τουΣυντάγματος (δασικές εκτάσεις, περιβάλλον)

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και οι Φ.Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Μιχ. Παπαγιαννάκης, ευρωβουλευτής, Θ.Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για τα οικολογικά θέματα και Γ.Καίσαρης, συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συναντήθηκαν σήμερα με τη Συντονιστική Επιτροπή 85 Οργανώσεων κατά της τροποποίησης του άρθρου 24 του Συντάγματος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του κόμματος δήλωσε:

Είχαμε μια χρήσιμη και αναγκαία συζήτηση. Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να συγχαρούμε την προσπάθεια που καταβάλετε αυτή τη στιγμή για να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία, προκειμένου να αποτραπούν ερμηνείες ή επιλογές στην επικείμενη αναθεώρηση, οι οποίες θα είναι επικίνδυνες για την προστασία των δασών, των δασικών εκτάσεων, του περιβάλλοντος, του δημόσιου αγαθού που είναι στο σύνολό του το ελληνικό τοπίο.

Μας ενδιαφέρει λοιπόν και να πάρουμε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και να συμμετάσχουμε σε πρωτοβουλίες και να ενισχύσουμε τις δράσεις και παρεμβάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής και όλων των κοινωνικών οργανώσεων.

Είναι πολλά τα θέματα. Είναι ζητήματα που έχουν σχέση με το άρθρο 24, ζητήματα που έχουν σχέση με το άρθρο 94 και 95, ζητήματα που έχουν σχέση με το άρθρο 102. Επί όλων αυτών θα συνεχίσουμε την συζήτηση. Εχουμε ήδη και εμείς επεξεργασίες και προσεγγίσεις.

Εκείνο που θέλουμε να αποσαφηνίσουμε είναι ότι ένα Σύνταγμα για την Ελλάδα του 21ου αιώνα πρέπει να διευρύνει τις εγγυήσεις προστασίας του περιβάλλοντος, πρέπει να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις άσκησης του οικολογικού δικαιώματος του πολίτη και εκπλήρωσης της οικολογικής υποχρέωσης του κράτους, χωρίς να περιορίζεται ο δικαστικός έλεγχος του Σ.τ.Ε και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει τη διαφύλαξη του δημόσιου αγαθού, που είναι το ελληνικό τοπίο στο σύνολό του.

To Γραφείο Τύπου