Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/12/2012

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον χθεσινό μονόλογο του Υφυπουργού Αθλητισμού στην Ε.Ο.Ε.

Μετατρέποντας την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε φερέφωνο της μνημονιακής πολιτικής, καθόλου παράδοξο για τις πρακτικές και τα πεπραγμένα της παρέας του κ. Καπράλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής βράβευσης των ολυμπιονικών, ο Υφυπουργός Αθλητισμού παρέθεσε ένα εκτός τόπου και χρόνου απολογητικό μονόλογο. Σε σχέση με αυτόν έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Το παραμύθι του καλού Υφυπουργού Αθλητισμού που «θέλει» και του κακού Υπουργού Οικονομίας που «δεν τον αφήνει», έλαβε τέλος.

Ο Υφυπουργός οφείλει να δημοσιοποιήσει άμεσα την κατανομή των πιστώσεων του αθλητισμού, ώστε να διαπιστώσουν όλοι, ακόμα και αυτοί που τρέφουν αυταπάτες, το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί η ακραία πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και  στον αθλητισμό. Καμιά Ε.Ο.Ε. δεν μπορεί να του προσφέρει σανίδα σωτηρίας.

Αντί ο Υφυπουργός να εξανίσταται υποκριτικά για «τους γονείς και τα σωματεία που υποχρεώνονται να καταβάλουν συνδρομή» στα δημόσια γήπεδα και κολυμβητήρια, δεν έχει παρά να αποσύρει αύριο κιόλας τις δικές του εντολές (και του προκατόχου του, κ. Γερουλάνου) προς τις διορισμένες διοικήσεις των σταδίων να επιβάλλουν αντίτιμο χρήσης.

Αντί να πλειοδοτεί σε φτηνή παροχολογία προς τους αθλητές, ας φροντίσει ώστε να μην κλείσει κανένα αθλητικό σωματείο και να μη φύγει κανένας νέος και νέα από τους αγωνιστικούς χώρους.

To Γραφείο Τύπου