Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/03/2005

Επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου στο Β' ΚΑΠΗ Πετρούπολης

Ζήτησε από την κυβέρνηση την πολύπλευρη προστασία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας

Συνεχίζοντας το άνοιγμα και την επικοινωνία με τις ευαίσθητες ομάδες των πολιτών που κυρίως υποφέρουν από την οικονομική κρίση και την ακρίβεια, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος επισκέφθηκε σήμερα το Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Πετρούπολης.

Μετά την συζήτηση που είχε με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που παρευρίσκονταν στο ΚΑΠΗ και με τον Δήμαρχο Πετρούπολης κ. Στ. Βλάχο, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

«Θελήσαμε σήμερα, με μια ουσιαστική και συμβολική επίσκεψή μας στο χώρο τους, να τονίσουμε την σημασία που αποδίδει ο ΣΥΝ στην προστασία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, εν όψει και της αναμενόμενης ανακοίνωσης από την Κυβέρνηση των νέων φόρων, κυρίως έμμεσων, που θα επιβληθούν προκειμένου να καλυφθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα.

Θεωρούμε ότι η ήδη εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων θα χειροτερέψει. Ζητάμε από την Κυβέρνηση να τους στηρίξει πολύπλευρα. Να επανέλθει η κατώτατη σύνταξη στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη, να δοθούν άμεσα τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, να αυξηθεί το ΕΚΑΣ.

Ζητάμε ακόμα να τους απαλλάξει από τις πολύωρες αναμονές στα ιατρεία του ΙΚΑ, στέλνοντας μία φορά τον μήνα στα κατά τόπους ΚΑΠΗ, ένα γιατρό του ΙΚΑ για την συνταγογράφηση των φαρμάκων τους. Είναι κάτι που ήδη εφαρμόζεται σε ορισμένα ΚΑΠΗ όπως εφαρμόζεται και για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ».

To Γραφείο Τύπου