Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/12/2012

Να ανακληθεί η διαθεσιμότητα των 24 υπαλλήλων του Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου - Δήλωση του Θ.Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνου Τομέα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

Στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των εργαζομένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για την μεταφορά σε καθεστώς διαθεσιμότητας 24 εργαζομένων, παραβρέθηκε ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ,. Θοδωρής Δρίτσας. Εκεί έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εικοσιτέσσερις εργαζόμενοι του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, πετάγονται ουσιαστικά στο δρόμο μπαίνοντας στην περιπέτεια της διαθεσιμότητας, την ίδια στιγμή που είναι απολύτως απαραίτητοι, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αναλγησία και παραλογισμός. Μετατάχθηκαν πριν από περίπου 2 χρόνια από την Ολυμπιακή και από τον ΟΑΣΑ, για να καλύψουν διαπιστωμένες ανάγκες του Υπουργείου Ναυτιλίας, σε υπηρεσίες αιχμής, όπως στην υπηρεσία ναυτικών μητρώων και στο ΚΕΣΕΝ. Τις προηγούμενες θέσεις, κατείχαν έχοντας προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Σήμερα, έχοντας ήδη αποκτήσει γνώση και εμπειρία του νέου αντικειμένου της εργασίας που τους ανατέθηκε, απομακρύνονται από το Υπουργείο και τις υπηρεσίες του, με την ασαφή και καθόλου δεσμευτική υπόσχεση της μετάταξής τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, δημιουργώντας σοβαρό κενό στην εξυπηρέτηση των ναυτικών και γενικότερα του κοινού. Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, έχει ζητήσει 11 νέους υπαλλήλους και το ΝΑΤ 68, για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες, ενώ 24 έμπειροι υπάλληλοι που υπηρετούν σε αυτό απομακρύνονται, με κατά κυριολεξία πειρατικό τρόπο. Απομακρύνονται δηλαδή, με τη διαγραφή τους από τις λίστες μισθοδοσίας με ανώνυμη εντολή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που λειτουργεί επί του προκειμένου, ως hacker, επεμβαίνοντας σε ηλεκτρονικές λίστες και διαγράφοντας ανθρώπους, οδηγώντας τους στη διαθεσιμότητα χωρίς να τους χορηγεί καν, μία επίσημη διαπιστωτική πράξη. Όχι μόνο δηλαδή, ανοίγει γιʼ αυτούς το δρόμο για την απόλυση, αλλά τους στερεί και την όποια δυνατότητα δικαστικής προσφυγής.

Τώρα, πρέπει να σταματήσουμε την απαράδεκτη και παράλογη πολιτική της διαθεσιμότητας. Αυτό δεν είναι κράτος, είναι κουκουλοφόρος ληστής του μέλλοντος και της αξιοπρέπειας νέων ανθρώπων.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων. Κανείς άνεργος – Κανείς απολυμένος».

To Γραφείο Τύπου