Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
14/11/2000

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Σχετικά με τιςσημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας,το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Δυστυχώς οι σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Εργασίας και της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την εμμονή τους για την προώθηση της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τις αντιδράσεις και τις προτάσεις των εργαζομένων, των συνδικάτων ακόμα και των στελεχών του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.

Τα μέτρα αυτά δεν αυξάνουν την απασχόληση αλλά τα επιχειρηματικά κέρδη, τις ελαστικότητες, τις κοινωνικές ανισότητες, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των εργαζομένων.

Ο ΣΥΝ διαφωνεί με αυτή την πολιτική και αντιπροτείνει μια προοδευτική - αριστερή στρατηγική, που να διασφαλίζει την πλήρη και σταθερή απασχόληση και την κοινωνική προστασία.

Ο ΣΥΝ διεκδικεί την προώθηση μέτρων και πολιτικών για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω αναπτυξιακών πολιτικών, της αποτελεσματικής αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων και με την εφαρμογή του 35ωρου χωρίς μείωση αποδοχών και χωρίς απορύθμιση του ωραρίου εργασίας για τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Την προώθηση επίσης μέτρων για την κοινωνική προστασία των ανέργων και την αύξηση και χρονική επιμήκυνση χορήγησης των επιδομάτων ανεργίας.

Το 35ωρο είναι για το ΣΥΝ επιλογή στρατηγικής σημασίας με έντονο ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο, που αφορά στο πρότυπο της κοινωνίας. Το μέλλον των κοινωνιών μας δεν πρέπει να είναι η παντοδυναμία των αγορών, το αλόγιστο κυνήγι του κέρδους, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, αλλά η κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, η ισότητα, η ελευθερία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η διασφάλιση ΛΙΓΟΤΕΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

To Γραφείο Τύπου