Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/12/2012

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας: Όξυνση της καταστολής και της τρομοκρατίας στο Βόλο

Καταγγέλλουμε τη βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε βάρος αντιφασιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία του Βόλου για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Σημειώνουμε με έμφαση ότι η επίθεση που οδήγησε σε 60 προσαγωγές έγινε πολύ πριν την ώρα που είχε εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή ότι θα βρίσκεται στην παραλία.

Οι προληπτικές προσαγωγές φαίνεται να γίνονται καθεστώς και στο Βόλο - θυμίζουμε αντίστοιχη δράση των αστυνομικών δυνάμεων είχαμε και στις 6 Δεκέμβρη, πριν την πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του ξεσηκωμού της νεολαίας το Δεκέμβρη του 2008.

Αυτές οι πρακτικές της αστυνομίας συνιστούν ακραία παραβίαση, πρωτόγνωρη για το Βόλο, συνταγματικά καθιερωμένων δικαιωμάτων. Μέσα από αυτές η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού προσπαθεί να τρομοκρατήσει κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας. Τρομοκρατία διαφόρων ειδών, καταστολή και απειλητική φρασεολογία «Αβερωφικού» – ακροδεξιού τύπου σαν αυτές απέναντι σε δημόσιους υπαλλήλους χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν την καταρρέουσα κυβέρνηση, που διαλύει τη κοινωνία και ξεπουλά την πατρίδα.

Οι παραπάνω πολιτικές εφαρμόζονται και μέσα από τις επιλογές της εκάστοτε τοπικής ηγεσίας των αστυνομικών αρχών. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται και στην πόλη μας μια άγρια κλιμάκωση του αστυνομικού αυταρχισμού και της κρατικής βίας. Στάση η οποία είναι τουλάχιστον προκλητική για τους δημοκρατικούς πολίτες.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων όσων εργάζονται στα σώματα ασφαλείας, να απομονώσουν με τη στάση και τη δράση τους τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπεριφορές, που πηγάζουν από τη ροπή της κυβέρνησης σε αντιδημοκρατικές εκτροπές.

Ο λαός θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι την ανατροπή της πολιτικής που ισοπεδώνει τη χώρα και αφανίζει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Το Γραφείο Τύπου

του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας