Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/12/2012

Δήλωση του Δημήτρη Κοδέλα για την απαράδεκτη ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής: “Πες – πες ψέματα, κάτι θα μείνει...”

Την Παρασκευή 21/12 δημοσιεύτηκε Δελτίο Τύπου από τη Χρυσή Αυγή με τον παραπλανητικό τίτλο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί την παραβατικότητα των Ρομά»! Πρόκειται για κείμενο άκρως υβριστικό που παραθέτει σειρά από ψευδή στοιχεία, για τα οποία οι εμπνευστές και οι συντάκτες του, θα μπορούσαν να διωχτούν για συκοφαντική δυσφήμιση.

Θα αναφερθούμε σε κάποια από τα ψεύδη που αναφέρονται, ώστε να καταλάβει ο κάθε συμπολίτης μας την επικινδυνότητα ανθρώπων που παραποιούν ωμά την πραγματικότητα για να εξαπατήσουν τους πολίτες και να αποκομίσουν κομματικά οφέλη:

Ψέμα 1ο: “Αμέσως στο σημείο έσπευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα Δ. Κοδέλας, ο οποίος προσπάθησε να εμποδίσει το έργο των αστυνομικών”.

Η αλήθεια: Η αλήθεια είναι ότι προφανώς ο βουλευτής δεν προσπάθησε να εμποδίσει κανένα έργο της αστυνομίας. Εξάλλου, πώς θα μπορούσε να το κάνει, αφού όταν έφτασε στο χώρο είχαν ήδη γίνει οι διακοπές ρεύματος και οι προσαχθέντες βρίσκονταν στην εισαγγελία στο Ναύπλιο;

Ψέμα 2ο: “Οι ΡΟΜΑ αμέσως αναθάρρησαν και πέρασαν στην αντεπίθεση, αρχικά κλείνοντας τον επαρχιακό δρόμο...”.

Η αλήθεια: Πριν φτάσουμε στο σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι ΡΟΜΑ περάσαμε από μπλόκο αστυνομικών, οι οποίοι ήδη εξέτρεπαν την κυκλοφορία, αφού ο δρόμος είχε ήδη καταληφθεί από τους Ρομά και κάποια οχήματά τους. Επομένως είναι εμφανέστατα ψευδής ο ισχυρισμός ότι δήθεν “αναθάρρησαν” από την παρουσία του βουλευτή και έπειτα έκλεισαν το δρόμο.  

Ψέμα 3ο: “και αργότερα όλοι μαζί βρίζοντας κι εκστομίζοντας απειλές, πήγαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το Δημαρχείο Άργους...”.

Η αλήθεια: Οι συγκεντρωμένοι Ρομα κατευθύνθηκαν, με τη συνοδεία της αστυνομίας προς το Δημαρχείο του Άργους. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-EKM δεν ακολούθησε και φυσικά δεν εκστόμισε καμία απειλή σε κανέναν, ούτε έβρισε!

Τα ψέματα της Χρυσής Αυγής είναι προκλητικά! Αν πραγματικά ήθελαν να πληροφορηθούν τι συνέβη, θα ρωτούσαν πρώτα τους δημοσιογράφους, τους φωτορεπόρτερ ή την Αστυνομία και το διευθυντή της που ήταν παρόντες.

Όμως η λογική της Χ.Α. είναι διαφορετική: Αν δε μας αρέσει η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο γιʼ αυτή. Η πρακτική τους παραπέμπει στον Γκέμπελς, ο οποίος είχε εκστομίσει τη γνωστή φράση «πες – πες ψέματα, κάτι θα μείνει». Εκτός εαν το κείμενο γράφτηκε “εκ παραδρομής”, όπως και η καθοριστική ψήφος που δόθηκε στη Βουλή για το κουκούλωμα της υπόθεσης με τη λίστα Λαγκάρντ.

Και μια άποψη:

Το απαράδεκτο κείμενο της Χρυσής Αυγής ξεκινά αντιγράφοντας τις ανακοινώσεις και τους επίσης απαράδεκτους χαρακτηρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου, του κ. Κεδίκογλου, υιοθετεί ναζιστικές λογικές συλλογικής κατηγορίας και τιμωρίας και καταλήγει σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα όπου κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “μισεί την Ελλάδα”!

Τα παραπάνω δεν επιδέχονται σοβαρού σχολιασμού. Την απάντηση, τη δίνουν καθημερινά οι αγώνες τόσο του λαού μας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάσχεση της καταστροφικής πορείας της χώρας,  την κοινωνική αλληλεγγύη και την οικονομική ανόρθωση, την εθνική ανεξαρτησία, την παραγωγική ανασυγκρότηση και την πραγματική δημοκρατία στον τόπο μας.

Τέλος, τόσο εγώ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM θεωρούμε το ηλεκτρικό ρεύμα κοινωνικό αγαθό που δε μπορεί να το στερείται καμία οικογένεια. Γι' αυτό και σε ανακοίνωση στις 19/12 δήλωνα “Σε αυτές τις συνθήκες, οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε ώστε να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς ρεύμα, χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό, χωρίς θέρμανση”. Σε αυτές τις κατευθύνσεις θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, κι είμαι βέβαιος πως η κοινωνία δεν θα εγκλωβιστεί σε αυτό που θέλουν το σύστημα και η Χρυσή Αυγή, δηλαδή στον κοινωνικό αυτοματισμό, στην κοινωνική διαίρεση, στην κλιμάκωση της βίας στους κόλπους του λαού, στον φανατισμό αντί συλλογικών πολιτικών αποτελεσματικής επίλυσης των ζητημάτων.

To Γραφείο Τύπου