Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
16/11/2000

Μήνυμα της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα τηςΚεντρικής Πολιτικής Επιτροπής τουΣυνασπισμού

Τιμούμε την ημέρα της Δημοκρατίας. Με σεβασμό και οδύνη ανασύρουμε στο χώρο της ζωντανής ιστορικής μνήμης τους αγώνες της νεολαίας και την παραδειγματική θυσία των θυμάτων της εξέγερσης του Νοέμβρη.

Τιμούμε το πνεύμα αντίστασης, τις συλλογικές και τις χιλιάδες προσωπικές καταθέσεις ηρωϊκών βιωματικών πράξεων που έδωσαν μια ανεπανάληπτη συμβολή στη διαμόρφωση της δημοκρατίας και της πολιτικής κουλτούρας της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Σήμερα και για το αύριο της χώρας μας αντλούμε δύναμη για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου από την πηγή αυτής της ιστορικής, οριακής αντίστασης στην καταπίεση και την εξάρτηση.

Δοκιμαζόμαστε όλοι, πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις αυτού του τόπου, για την ειλικρίνεια και τη δική μας συμβολή στην προοδευτική αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που θέτει η σύγχρονη εποχή για την κοινωνία μας.

Δεν αρκεί να μετράμε, υποκριτικά, τους κύκλους της μεταπολίτευσης που ανοιγοκλείνουν για να χωρέσουν τις στενές κομματικές και προσωπικές επιδιώξεις.

Το μήνυμα το δικό μας, το μήνυμα της Αριστεράς, ιδιαίτερα προς τους νέους και τις νέες, είναι μήνυμα αμφισβήτησης και θετικής διεξόδου από τη σημερινή κρίση της πολιτικής και την υποταγή της στα κελεύσματα των αγορών.

Το μήνυμά μας είναι η ενωτική προσπάθεια για ν' αναστηλωθούν οι αξίες και τα ιδανικά της συλλογικότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της χειραφέτησης και της αντίστασης στις λογικές των "μονόδρομων" που ακολουθούν οι ηγεμονεύουσες συντηρητικές δυνάμεις της σημερινής παγκοσμιοποίησης και της "ενιαίας σκέψης".

To Γραφείο Τύπου