Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/12/2012

Δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου Μιχάλη Κριτσωτάκη, υπεύθυνου της Ε.Κ.Ε. Τουρισμού, για την υπόθεση απάτης εις βάρος του ΕΟΤ.

Σαν κακόγουστο χριστουγεννιάτικο αστείο, έγινε γνωστή χτες μια ακόμα ιστορία απάτης εις βάρος του δημοσίου και συγκεκριμένα του ΕΟΤ. Στενός συνεργάτης της υπουργού Τουρισμού και του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος. Φυσικά, αυτό δεν είναι «μεμονωμένο περιστατικό»: αντιθέτως, είναι μόλις μία από τις χιλιάδες τέτοιες υποθέσεις, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, κατά τη διάρκεια των δικομματικών και μνημονιακών κυβερνήσεων.

Γίνεται σαφές, ωστόσο, ότι, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του υπουργείου για εξορθολογισμό των εξόδων, αυτός μεταφράζεται αποκλειστικά σε μειώσεις δημόσιων δαπανών, με ότι αυτό συνεπάγεται σε μισθούς, συντάξεις, φορολογία, κοινωνική ευημερία και πραγματική ανάπτυξη. Ταυτόχρονα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η στρατηγική της «σιγής ασυρμάτου» που έχει επιλέξει το υπουργείο σε σχετικές ερωτήσεις και αιτήματα που έχει υποβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, σχετικά με τα έξοδα, τον προϋπολογισμό και την κοστολόγηση των δράσεων του ΕΟΤ.

Έτσι, ενώ η άσκηση αποτελεσματικής και κοινωνικά ανταποδοτικής πολιτικής υποφέρει από τις μνημονιακές περικοπές, παραμένει «άλυτο μυστήριο» το που καταλήγουν τα κονδύλια για τον ΕΟΤ. Την ίδια στιγμή, βεβαίως, η προκλητική διασπάθιση δημόσιου χρήματος… ζει και βασιλεύει, με τον  πρώην Γ.Γ. να καταγγέλλει «λογιστική τρύπα» στον Οργανισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ δεσμεύεται ότι θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε η διαχείριση κονδυλίων από τον ΕΟΤ να μη γίνεται αντικείμενο σκανδαλωδών χειρισμών, να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και να αποδοθούν οι ευθύνες, ποινικές και πολιτικές.

To Γραφείο Τύπου