Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/09/2006

Σχόλιο του υπεύθυνου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ για την ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή στα εγκαίνια της ΔΕΘ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής με την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ επιδόθηκε σε μια άτεχνη προσπάθεια παραπλάνησης, απόκρυψης και εξωραϊσμού μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης πορείας που στηρίζει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα σε βάρος της κοινωνίας.

Ο κ. Κ. Καραμανλής με μεγάλη ευκολία βάπτισε την Ελλάδα του ατλαντισμού και των αμερικανικών προτεραιοτήτων, των αδιαφανών ΝΑΤΟικών εξοπλισμών και των στρατιωτικών αποστολών που φτάνουν μέχρι το Αφγανιστάν, παράγοντα σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή.

Ο κ. πρωθυπουργός μετονόμασε μια πολιτική που ιδιωτικοποιεί και εκποιεί τη χώρα, ευνοεί τα υπερκέρδη, ενισχύει την ακρίβεια και παρατείνει τη μονομερή λιτότητα, σε επιλογή ανάπτυξης και προόδου.

Η Ελλάδα των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου, για τους οποίους μίλησε ο κ. πρωθυπουργός, είναι, ταυτόχρονα, η Ελλάδα που παραδίδει τα ενεργειακά δίκτυα στην κερδοσκοπία των ιδιωτικών συμφερόντων.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα, με τις πρωθυπουργικές ομιλίες στη ΔΕΘ, αλλάζουν συνεχώς σελίδα.

Ο κ. Κ. Καραμανλής έμεινε πιστός στην παράδοση.

Μίλησε για άλλη μια χρονιά για τα ίδια έργα που ακούμε εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια. Αντικατέστησε μόνο το "θα γίνουν" με το "γίνονται". Οι φράσεις αλλάζουν, οι απραγματοποίητες ή ημιτελείς υποσχέσεις, που παραπέμπουν στο αόριστο μέλλον, παραμένουν.

Ο κ. πρωθυπουργός ξέχασε να μιλήσει για την άλλη Θεσσαλονίκη και την άλλη Βόρεια Ελλάδα:

* της αποβιομηχάνισης και της παραγωγικής αποεπένδυσης

* της μεγάλης αποδιάρθρωσης του γεωργικού τομέα και του ξεκληρίσματος των αγροτών

* της μεγάλης ανεργίας

* των διαλυμένων και επισφαλών εργασιακών σχέσεων

* της καταστροφής των δασών και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης

Η χώρα μας χρειάζεται όσο ποτέ μια νέα προοδευτική πορεία ανασυγκρότησης και κοινωνικής ανάπτυξης, μακριά από τα δόγματα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, που υπηρετεί η ΝΔ και στηρίζει η δικομματική συναίνεση.

To Γραφείο Τύπου