Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
16/11/2000

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ μετά την κατάθεση στεφανιου στο χώρο του Πολυτεχνείου

Επέτειος τουΠολυτεχνείου

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος από τους Α.Τσίπρα, Γραμματέα του Κ.Σ. της Νεολαίας, Γ.Μπαλάφα, μέλος της Π.Γ, Α.Φιλίνη και Αγγ.Μανταδάκη, μέλη της ΚΠΕ, κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο.
Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα περισσεύουν τα λόγια και οι ρητορείες. Ετσι δεν τιμάμε αυτή τη μεγάλη έξαρση μιας λαμπρής γενιάς.

Το σύνθημα ψωμί-παιδεία-ελευθερία έχει και σήμερα την αξία του, με το σύγχρονο περιεχόμενό του.

Η ανεργία, οι εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, η κοινωνική ανασφάλεια, η κατάσταση στην Παιδεία, η αναθεώρηση του Συντάγματος, το περιβάλλον, ο τρόπος υπεράσπισης των δικαιωμάτων, η αλληλεγγύη και η ανεκτικότητα στη ζωή μας είναι τα πεδία στα οποία σήμερα ο ελληνικός λαός και η ελληνική νεολαία πρέπει να δώσουν το δημιουργικό τους παρόν.

Τότε ο ελληνικός λαός, η ελληνική νεολαία αρνήθηκαν να ζουν στη βαρβαρότητα της δικτατορίας. Ετσι και σήμερα ο ελληνικός λαός, η ελληνική νεολαία αρνούνται να ζουν σ' έναν κόσμο κοινωνικής ανασφάλειας, σ' έναν κόσμο υποταγμένης δημοκρατίας, στη διαπλοκή, σ' έναν κόσμο "ανθρωπιστικών πολέμων", σ' έναν κόσμο "τρελών αγελάδων", σ' έναν κόσμο όπου ο δημόσιος βίος γεμίζει από τις αναθυμιάσεις της διαφθοράς.

Αυτή είναι σήμερα η προέκταση του μηνύματος του Πολυτεχνείου. Αντί ν' ανοίγουν και να κλείνουν οι κύκλοι της μεταπολίτευσης, για να χωρούν κατά το δοκούν κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες, ας δούμε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ανανέωση της δημοκρατίας και της πολιτικής ζωής, κοινωνική προστασία και στήριξη, προστασία του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων της ζωής μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

To Γραφείο Τύπου