Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/12/2012

Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτή Αʼ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνης επί θεμάτων Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για τις πρόσφατες εξελίξεις και αποκαλύψεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Τα πρόσωπα και τα κόμματα που έκαναν την διαφθορά καθεστωτική δομή του κράτους, της οικονομίας και της πολιτικής, βρίσκονται, τότε όπως και τώρα, εντός των τειχών της εξουσίας και συναλλάσσονται ιδιοτελώς και εκ του ασφαλούς. Έχουν απαράγραπτες ευθύνες, πολιτικές, ποινικές και αστικές, για τη σημερινή εξαθλίωση των πολιτών και τον πρωτοφανή ξεπεσμό της χώρας. Ευθύνες που προφανώς δεν περιορίζονται στο πρόσωπο του οποίου τις υπουργικές επιλογές και πολιτικές νομιμοποίησαν ασμένως και εξακολουθούν να εφαρμόζουν ευλαβικά, το πρόσωπο που μέχρι χτες υπέθαλπαν και που σήμερα αποφάσισαν να «θυσιάσουν», κατά την γνωστή πρακτική και μεθοδολογία έκνομων οργανώσεων. Μάταια προσπαθούν να αντλήσουν πολιτικά και δικονομικά οφέλη οι ενεχόμενοι από τη διαγραφή του γνωστού συνεργού τους.

Ανάμεσα στα ανάλγητα φορολογικά μέτρα των μνημονίων και τη συνένοχη αδράνεια και διευκόλυνση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής μεγάλης κλίμακας εμπαίζεται το περί δικαίου αίσθημα και αποκαλύπτεται ο προσωπικός δόλος. Και η οργανωμένη σύμπραξη σε μια ακόμη μορφή προδοσίας της χώρας, του δημοσίου συμφέροντος και της λαϊκής εντολής.

To Γραφείο Τύπου