Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/01/2013

Δήλωση της βουλευτού Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-EKM, Μαρίας Μπόλαρη για τη σημερινή πορεία ενάντια στην αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ

Μαζική και με παλμό η σημερινή πορεία-απάντηση ενάντια στην αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ, την Παρασκευή 28/12, στην οποία καλούσαν και στήριξαν φοιτητικές παρατάξεις, πολιτικές συλλογικότητες και αντιρατσιστικές κινήσεις. Η μεγάλη διαδρομή μέσα από τις γειτονιές του κέντρου της πόλης και η θετική αποδοχή των κατοίκων αποδεικνύουν ότι η κυβερνητική προπαγάνδα περί «ανομίας», δεν μπορεί να κρύψει την κατάφορη παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, που συμβαδίζουν με τις πολιτικές εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.  

Η βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Μπόλαρη, παραβρέθηκε στη σημερινή κινητοποίηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η σημερινή μαζική πορεία και κυρίως η διαδρομή που ακολούθησε μέσα από τη γειτονιά της Κυψέλης, της Πλατείας Βικτωρίας κ.α. είναι συμβολική του γεγονότος ότι το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό: φοιτητές, εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Η θετική αποδοχή των κατοίκων ήταν χαρακτηριστική. Ο αγώνας είναι κοινός. Τόσο ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας, όσο και ενάντια στην καταστολή. Η κινητοποίηση αυτή μπορεί να γίνει η αφετηρία του αγώνα για την επανακατάκτηση του πανεπιστημιακού ασύλου και ότι αυτό σημαίνει για την κοινωνία. Ήταν μια καλή αρχή ώστε να ακυρώσουμε το κλίμα τρομοκρατίας που εντέχνως καλλιεργεί η τρικομματική κυβέρνηση. Η ίδια αυτή κυβέρνηση που συγκαλύπτει τη φοροδιαφυγή και τις παρανομίες των ισχυρών και μαζί με την Χρυσή Αυγή, στοχοποιούν όσους αντιστέκονται στη βαρβαρότητα των μνημονίων, το ρατσισμό και τον αυταρχισμό».  

υ.γ. Μέρες που είναι, γίνονται και θαύματα. Τα ΜΑΤ δεν έκαναν καμία επιθετική κίνηση προς τους διαδηλωτές. Καλή και αγωνιστική χρονιά!

To Γραφείο Τύπου