Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
27/11/2000

Δήλωση Προέδρου του ΣΥΝ για τις διεκδικήσεις του Κων/ου Γλίξμπουργ από το ελληνικό δημόσιο

Δήλωση τουΠροέδρου του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, σχετικά με τις διεκδικήσεις του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργ από το ελληνικό δημόσια, δήλωσε:

Οι δηλώσεις του Γλίξμπουργκ αποτελούν πρόκληση προς τη δημοκρατία πρόκληση προς την ιστορία. Χοντροκομμένα λάθη των ελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. όπως οι νόμοι του '92 και του '94 του επέτρεψαν να θορυβεί, να προκαλεί και να αντιδικεί με το λαό μας και τη χώρα μας όπως πράττει σήμερα.

Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να δώσει στο Γλίξμπουργκ να καταλάβει ότι η χώρα μας δεν χρωστάει τίποτα. Απεναντίας εκείνος είναι που χρωστάει σε αυτό το λαό και αυτή τη χώρα μύρια όσια. Και εκείνοι που διέπραξαν αυτά το χοντροκομμένα λάθη που επιτρέπουν στον Γλιξμπουργκ να θορυβεί σήμερα, καλό θα κάνουν αντί να λαλούν να σιωπούν. Γιατί τις δικές τους αβουλίες, προχειρότητες ή σκοπιμότητες, δεν χρωστάει τίποτα σήμέρα να τις φορτώνεται ο ελληνικός λαός.

Μια και καλή λοιπόν να καταλάβει ο κύριος Γλίξμπουργκ ότι με την ιστορία του λαού, με το μέλλον αυτού του λαού, με το μέλλον αυτής της χώρας, δεν έχει τίποτα το κοινό. Και να πάψει να προκαλεί.

To Γραφείο Τύπου