Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/01/2013

Συνάντηση Ανδρέα Ξανθού με το διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου -- Προτεραιότητα η επαρκής στελέχωση-χρηματοδότηση του Νοσοκομείου και η στήριξη του προσωπικού

Συνάντηση με το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου κ. Ξυπολητά  πραγματοποίησε τη Δευτέρα 7/1/ ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξυπολητάς  παρουσίασε τις  προτεραιότητες που θέτει στην αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων του νοσοκομείου και δήλωσε την πρόθεση του να συνεργαστεί με το προσωπικό του ιδρύματος για τη βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες .

Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αφού ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο Διοικητή , του επισήμανε ότι αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει ένα πολύ δύσκολο έργο σε μια συγκυρία ιδιαίτερα αρνητική για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και το Κοινωνικό Κράτος. Το ΕΣΥ δοκιμάζεται σκληρά από τη μνημονιακή  πολιτική της δραστικής περικοπής ανθρώπινων και υλικών πόρων, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην αυξημένη ζήτηση λόγω της κρίσης και της φτωχοποίησης μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι σʼ αυτό το δυσμενές κοινωνικό κλίμα, μέσα σε συνθήκες εργασιακής πίεσης και μισθολογικής εξαθλίωσης, οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας εξακολουθούν ακόμα να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες  χάρις στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία τους. Αυτό λοιπόν που οφείλει κάθε Διοίκηση να φροντίσει πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι  η στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού, η έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του, η έγκαιρη αποζημίωση των εφημεριών και των υπερωριών που πραγματοποιεί και η διευκόλυνση της καθημερινότητας του στο νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχει ανάγκη επίσης να εξασφαλίσει όχι απλώς τη διοικητική του αυτοτέλεια αλλά και την αποτελεσματική του λειτουργία, με την άμεση ενίσχυση του με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με την καλύτερη στελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ),  με την ολοκλήρωση  της διαδικασίας ανανέωσης του εξοπλισμού του μέσω του ΕΣΠΑ, με την διασφάλιση της επαρκούς χρηματοδότησης του για την προμήθεια των αναγκαίων φαρμάκων και υγειονομικού υλικού και τέλος, με την έγκριση ενός νέου Οργανισμού που θα εγγυάται και τη σημερινή λειτουργία των κλινικών και τμημάτων αλλά και την προοπτική ανάπτυξης νέων αναβαθμισμένων υπηρεσιών δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Νομού μας.

Ιδιαίτερα σημαντικό , υπογράμμισε ο κ. Ξανθός, είναι το πρόβλημα των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, για τους οποίους οφείλει η Πολιτεία να διασφαλίσει, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, την απρόσκοπτη πρόσβαση στο ΕΣΥ οποιουδήποτε έχει ανάγκη από ιατρική παρακολούθηση και νοσηλεία, πάντα σε συνεργασία  με το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, την  Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

To Γραφείο Τύπου