Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/01/2013

Ανακοίνωση της Γραμματείας του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ

Η Γραμματεία του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταγγέλλει την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα μεγάλα σκάνδαλα, όπως αυτό της λίστας Λαγκάρντ, που επιχειρείται τις μέρες αυτές μεταξύ άλλων με την παραπομπή σε δίκη του αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Παντή, με αφορμή αμφιβόλου εγκυρότητας δημοσιεύματα για ένα κινητό.

Η Γραμματεία του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι σίγουρη ότι η υπόθεση αυτή θα καταλήξει στην αθώωση του Γιάννη Παντή. Δεν θα έγειρε λοιπόν τη φωνή της, αν δεν πίστευε ότι με τη συγκεκριμένη μεθόδευση εκείνο που αποσκοπείται δεν είναι η διερεύνηση μιας υπόθεσης, που αμφιβόλου εγκυρότητας δημοσιεύματα ανέδειξαν, αλλά ο εκφοβισμός ενός ανθρώπου που δεν δίστασε να φέρει στην επιφάνεια και να καταγγείλει σοβαρά φαινόμενα διαφθοράς που έπληξαν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Μέσω της δίωξης του Γιάννη Παντή, η Γραμματεία εκφράζει τη σοβαρή υποψία  ότι επιχειρείται το φίμωμα όλων εκείνων που είναι έτοιμοι και έτοιμες να υπερασπισθούν τα δημόσια αγαθά και να αποτρέψουν πρακτικές διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.  

Η Γραμματεία του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα είναι αταλάντευτα στο πλευρό εκείνων που αγωνίζονται για να είναι η παιδεία δημοκρατική, δημόσια και προσιτή σε όλους τους συμπολίτες μας και τις συμπολίτισσες μας.

Τμήμα Παιδείας