Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/01/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δημ. Παπαδημούλη στον ALPHA 9.89 (Χαριτάτος)

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 (Σπ.Χαριτάτος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Σ.Χ: Με εικόνες συλλήψεων και προσαγωγών στη Βίλα Αμαλία αλλά και στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ ξεκίνησε η επικαιρότητα της ημέρας. Ποια είναι η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά που βλέπουμε;

Η Βίλα Αμαλία είναι μία κατάληψη που υπάρχει πάνω από δύο δεκαετίες, η οποία έχει γίνει από τον αντιεξουσιαστικό-αναρχικό χώρο, και γιʼ αυτό η προσπάθεια ορισμένων να φορτώσουν τη Βίλα Αμαλία και τη δράση αντιεξουσιαστών και αναρχικών στον ΣΥΡΙΖΑ συνιστά συκοφαντική αθλιότητα. Εκτός αυτού, προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά η ευκολία με την οποία, κάποιοι στη διάρκεια της νύχτας, ανακατέλαβαν από τις αστυνομικές δυνάμεις τη Βίλα Αμαλία. Πρέπει να ψαχτεί το θέμα αυτό, διότι βολεύει κάποιους η ανακατάληψη της Βίλας και το «κλέφτες και αστυνόμοι» ανάμεσα σε αναρχικούς και ΕΛ.ΑΣ, όπως και η απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα κατάληψη γραφείων πολιτικού κόμματος από όποιους κι αν την έκαναν. Οι πράξεις αυτές διευκολύνουν τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και την κυβέρνηση να κρύψουν την ανεργία, τη φτώχεια, τα σκάνδαλα, το κουκούλωμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε απόσταση από τέτοιου είδους πρακτικές και μεθόδους. Η δράση της κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύσσουμε εμείς γίνεται μαζικά, ειρηνικά, πολιτικά. Η αντίθεση που έχουμε με την κυβερνητική πολιτική δεν αντιμετωπίζεται με καταλήψεις.

Σ.Χ. Δύο ή τέσσερις θα είναι οι κάλπες που θα πρέπει να στηθούν κ.Παπαδημούλη;

Αυτά θα τα λύσει η Διάσκεψη των Προέδρων. Το σωστό θα είναι πάντως -εκφράζω την προσωπική μου γνώμη- για κάθε πρόσωπο που ζητείται η διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών του ευθυνών και που συγκεντρώνονται οι τριάντα υπογραφές που απαιτεί ο Κανονισμός της Βουλής, να στηθεί και μία κάλπη, έτσι ώστε κάθε βουλευτής να μπορεί να ψηφίσει κατά συνείδηση και όχι με το πιστόλι της κομματικής πειθαρχίας στον κρόταφο. Η προσπάθεια ορισμένων κυβερνητικών εγκεφάλων και συμβούλων να «μαντρώσουν» πολιτικά, με διάφορες αντικανονικές μεθοδεύσεις, τους βουλευτές έτσι ώστε να περιορίσουν τη δυνατότητα εκείνων που ανήκουν στην κυβερνητική πλειοψηφία να ψηφίσουν, για παράδειγμα, υπέρ της διερεύνησης ενδεχόμενων ευθυνών και για τον κ. Βενιζέλο, είναι επικίνδυνη και αντιδημοκρατική και συνιστούμε να την ξεχάσουν.

Σήμερα πάντως, σε δημοσίευμά της, η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει ότι μέσα στα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ υπάρχουν και μερικά «βαποράκια» στη διακίνηση μαύρου χρήματος στο σκάνδαλο της Siemens. Πρόκειται για άτομα που πέρασαν από τις πόρτες της εξεταστικής επιτροπής και διακινούσαν εκατομμύρια ευρώ την εποχή που ήταν σε εξέλιξη το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Αυτοί που κουκούλωσαν το σκάνδαλο της Siemens -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- έχουν πολιτικό συμφέρον να μην ψαχτεί η λίστα Λαγκάρντ και να εξαντληθούν όλα στις ξαδέλφες και στον πολιτικά «νεκρό» Παπακωνσταντίνου. Το παιχνίδι είναι ευρύτερο λοιπόν, και απαιτείται ψυχραιμία στο πως βλέπουμε και ζυγίζουμε τα πράγματα.

Σ.Χ. Έχει ενδιαφέρον και ουσία να μάθουμε τι περιέχει το περίφημο στικάκι και το πότε ακριβώς έγινε η πλαστογραφία;

Το περασμένο Σάββατο, σε ραδιοφωνική εκπομπή, εγώ, προσωπικά, αναρωτήθηκα γιατί δεν έχει ήδη ζητηθεί από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ να ψάξει τα ίχνη της πιθανής αλλοίωσης. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, μήνες μετά την παράδοση του στικ από το Βενιζέλο στο γραφείο Σαμαρά και είκοσι μέρες μετά τη διαπίστωση της αλλοίωσης του αρχείου δεν είχε κινηθεί αυτή η διαδικασία. Δεν γνωρίζουμε αν μπορεί να βρεθεί το πότε ακριβώς έγινε η αλλοίωση και ποιος την έκανε, αλλά το γεγονός ότι δεν είχε ψαχτεί από την πρώτη στιγμή, «μυρίζει» άσχημα. Επίσης, με βάση την κοινή λογική, είναι δύσκολο να πειστεί κανείς ότι είχαν το αρχείο στα χέρια τους -ο Παπακωνσταντίνου, ο Βενιζέλος, ο Καπελέρης, ο Διώτης-, είχε μέσα 2.062 ονόματα και καταθέσεις 2 δισ. δολαρίων και δεν το είδε κανείς. Θυμίζει το άλλο παλιό «ανέκδοτο» με το dvd του Ζαχόπουλου και της 35χρονης που πέρασε από πολλά χέρια αλλά δεν το είχε δει κανείς!

To Γραφείο Τύπου